Özdilek

Sağlık

Kadın Muhtarlar Akçakoca Sağlıklı Hayat Merkezini Gezdi

Kocaeli İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesinde bulunan İzmit Akçakocabey Sağlık Merkezi, İzmit’in kadın mahalle muhtarları ve azaları tarafından gezildi.

16 Ekim 2018 Saat: 23:14
Kadın Muhtarlar Akçakoca Sağlıklı Hayat Merkezini Gezdi
Kadın Muhtarlar Akçakoca Sağlıklı Hayat Merkezini Gezdi

Ziyarete Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, İzmit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nazif Aksoy, Sağlık İdarecileri, Akarca Mahalle Muhtarı Müyesser Yılmaz, Alikahya Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Sevgi Koyun, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Fatma Keskin, Karabaş Mahalle Muhtarı Nebiye Malçok, Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, Topçular Mahalle Muhtarı Nazhanım Yazar ve kadın azalar katılım sağladı.

Akçakocabey Sağlıklı Yaşam Merkezinin Kadın Muhtarlara gezdirilerek tanıtıldığı ziyarette,  KETEM birimi, Koruyu Ağız Diş Sağlığı birimi, sigara bırakma polikliniği, beslenme danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, kadın sağlığı ve üreme sağlığı birimi, hemoglobinopati danışmallık birimi, gebe bilgilendirme sınıfı, evlilik öncesi danışmanlık, emzirme danışmanlığı, spor salonu gibi hizmetler hakkında önemli bilgilendirmeler  yapıldı.

Sağlık çalışanları tarafından kadın muhtarlara Ağız ve Diş Sağlığı ile koruyucu sağlık hizmetleri konularında muayene ve taramalar yapılarak önerilerde bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı'nın en önemli politikasının koruyucu sağlık hizmetleri olduğunu belirten Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Bu sayede hastalıkları oluşmadan önlemek veya oluşmuşsa erken teşhis ile tedavi edebilmek çok önemli. Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi kronik hastalıklarda artmaya başladı. Şuanda içinde bulunmakta olduğumuz sağlıklı hayat merkezlerimizi her geçen gün yaygınlaştırıyoruz. Yakın zamanda Gebze’de bu merkezlerden birini daha açacağız. 2 sene içerisinde ise ilimizde 5 merkez açmayı planlıyoruz. Bu merkezlerimizde  koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili taramalar, eğitimler, bilgilendirmeler yapılıyor. Sağlık çalışanları olarak sizlerden isteğimiz bu merkezlere sahip çıkmanız ve  gelmenizdir.  Bütün çabamız halkımızın daha sağlıklı olmasıdır. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tanıtım ziyareti sonrasında eğitim salonunda kadın muhtarlara, kadın sağlığı projesi ve sağlıklı hayat merkezi çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat