Özdilek

Ekonomi

Kadın Girişimcilere Devletten faizsiz kredi desteği

Ev hanımlarının evde mikro üretim yapabilmesinin teşvik edilebilmesi noktasında hibe, sıfır ve düşük faizli kredi olanağı sağlanıyor.

15 Haziran 2019 Saat: 01:59
Kadın Girişimcilere Devletten faizsiz kredi desteği
Kadın Girişimcilere Devletten faizsiz kredi desteği

Kadın Girişimcilere Devletten faizsiz kredi desteği

Ev hanımlarının evde mikro üretim yapabilmesinin teşvik edilebilmesi noktasında hibe, sıfır ve düşük faizli kredi olanağı sağlanıyor. İlk iki yıl geri ödemesiz SYDY aracılığıyla 15 bin TL kredi alan bireyler ilk iki yıl geri ödeme yapmıyor.

Devlet, ev hanımlarının iş gücüne katılma oranını yükseltmek için faizsiz kredi olanağı sağlıyor. Türkiye genelinde 12 milyonu aşkın ev hanımına 15 bin TL faizsiz kredi fırsatı sağlanacak. Hükümet kanadı, kadınların işgücüne daha aktif katılım sergileyebilmesi ve iş gücü katılım oranının yüzde 34’ten yüzde 41’e çıkarılabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 15 bin TL faizsiz kredi sağlıyor. Ev hanımlarının evde mikro üretim yapabilmesinin teşvik edilebilmesi noktasında hibe, sıfır ve düşük faizli kredi olanağı sağlanıyor. İlk iki yıl geri ödemesiz SYDY aracılığıyla 15 bin TL kredi alan bireyler ilk iki yıl geri ödeme yapmıyor. Sağlanan finansmanla üretici kendi işini kurabiliyor. Hem kamu hem de özel bankalar kadın girişimcilerin iş gücüne katılımını artırmak için düşük faizle kredi sağlamakta.

Hibe ve düşük faizli krediler…

KOSGEB, Kadın Girişimci Desteği programıyla işyeri açma planı yapan kadın girişimcilere yönelik 50 bin TL’ye kadar hibe ve 300 bin TL’ye kadar düşük faizle kredi olanağı sağlıyor. Girişimcilik belgesi almış kadınlara araç-gereç, makine gibi ihtiyaçlar için 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi sağlanmakta. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından da tarımsal faaliyetlerle uğraşan kadınlara yüzde 70 hibe desteği verilmekte. Türkiye genelinde 31 ilde 201 Aile Destek Merkezi ile kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimine destek verilmektedir. Beceri kurslarına katılım sağlayan kadınlar mesleki eğitim sürecine tabii tutulduktan sonra kurumların verdiği hibe ve düşük faizli kredi olanaklarıyla işyeri açabilmektedir. Üstelik kursta eğitim alan kadınlara da günlük para ödemesi de yapılmaktadır.

İŞ’te Anne Projesi…

Kadınlar Üretime Teşvik Edilecek Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında mikro krediyle evde üretim desteklenmekte. İŞ’TE Anne Projesi ile kurs ve programlara katılım sağlamış 0-15 yaş arası çocuk sahibi annelere katılım sağladıkları her gün için günlük 80 TL ödeme yapılmaktadır. Eğitim sürecinde iş kazası, meslek hastalığı ve GSS primleri de İŞKUR tarafından yatırılmakta ve katılımcılara sağlık hizmetlerinden yararlanma olanağı da sağlanmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat