Özdilek

Ekonomi

KADEM gönüllü elçileri Beypazarı’nda

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin yürütücülüğünde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle başlatılan “Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi” KADEM Ankara Temsilciliğinin koordinatörlüğünde hayata geçiyo

28 Ağustos 2021 Saat: 11:50
KADEM gönüllü elçileri Beypazarı’nda
KADEM gönüllü elçileri Beypazarı’nda

KADEM gönüllü elçileri Beypazarı’nda

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin yürütücülüğünde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle başlatılan “Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi” KADEM Ankara Temsilciliğinin koordinatörlüğünde hayata geçiyor.

Haziran ayında start verilen proje kapsamında genç kızlar, aldıkları eğitimlerin ardından “Geleneksel Üretim Atölyelerine” Ankara’nın Beypazarı ilçesinde başladı. Proje kapsamında 19-24 yaş aralığındaki genç kızlar, Beypazarı’nın güçlü kadınları ile bir araya gelerek coğrafi işaretli bir ürün olan Beypazarı kurusunun geleneksel üretimini öğrendi. Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen Beypazarı kuru atölyesine katılan genç kızlar “Kınalı Eller Lezzet Atölyesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde” geleneksel ürünlerin yapım ve paketlenme sürecinde üretici kadınlara gönüllü olarak yardım ettiler. Aynı zamanda kooperatif kurulum süreçleri hakkında bilgi aldılar.

Genç kızlar geleneksel üretim atölye deneyimlerinin ardından, Beypazarı’nın dini, kültürel ve tarihi dokusunu daha yakından tanımak amacıyla Beypazarı Belediyesi’nin rehberliğinde İnözü Vadisi, Sultan Alaaddin Camii, Yaşayan Müze, Türk Hamam Müzesi, Tarih ve Kültür Müzesi ve Beypazarı çarşısını ziyaret etti. Proje katılımcıları geleneksel üretimin hâkim olduğu bu atmosferden fayda sağlarken aynı zamanda üretim yapan kadınların mesleki ve kişisel tecrübeleri ile farklı bakış açılarını da görme imkânı buldu. Proje kapsamında Ankara’nın Bala, Kızılcahamam, Çubuk, Ayaş ve Kalecik ilçelerinde de geleneksel üretim atölyeleri düzenlenecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat