Özdilek
Özcan Taras
Özcan Taras

KAÇAMAK

Yıllarca bir yerlere gitmek için ya hafta sonunun veya resmi tatillerin gelmesini bekledim. Ya da iznimi..

14 Haziran 2016 Saat: 10:46

   Bu yüzden normal hafta içi günlerin, sakin, dingin, bir yere yetişme telaşı yaşamadan akan zamanlarının tadını pek çıkartamadım. Hele, baharda Ege’nin.

Geçtiğimiz hafta başı, küçük bir iş için, erken, Çandarlı’ya, oradan da öğlenden sonra ailece Foça’ya dostlarımız Fatma ve Tayyar’ın işlettiği şirin, “Erguvan Otel”e gidip iki mükemmel gün ve gece geçirdik.

7 odalı Erguvan Otel, Eski Foça’nın Çanakkale yönünden girişinde, Mersinaki koyunda. Muhteşem bir manzara, dostlarımızın ve Dilek Hanım’ın bizim için hazırladığı Ege kahvaltıları, sofraları. Gece geç saatlere kadar sofralardan da güzel sohbetler, denizin diri mavisi, ufkun yangını, yıldızlı göğün hançer gibi laciverti...Sabah patlayan fırtına, iki saat sonra sütliman bahar.

Özellikle yazlık ve turistik yerlerin, “sezon” denilen zaman diliminde, sıcak altında çekirge sürülerinin birbirlerinin üzerinden atlayarak, gündüz ve gece, plajları, sokakları ve her yeri istila ettikleri o bir kaç ay, benim, serin, gölgeli bir ağaç altı aradığım zamanlar olmuştur.

Artık buna mecbur olmadığım için tadını çıkartıyorum. Sadece bu duygu bile mutlu olmak için tek başına yeterli. Hafta arası Ege’nin en şirin beldesinde, baharın ve renklerin coştuğu, en güzel ayda, en güzel balık, en güzel mezeler, en güzel dostluklar, en..,en...,

Dönüşte Yeni Foça’ya uğradık, orada da eski dostlarımızla hasret giderdik. Bir soluk da orada aldık, doldurduk ciğerlerimizi, sonra bastık gaza döndük.

Herkes yazıyor da, ben de yazayım dedim. Doğrusu bu kez pek fazla fotoğraf üretemedim. Bir kaç genel fotoğrafı sizi de kışkırtmak, bir gün siz de oraya gidin demek için paylaşıyorum. İsterseniz birlikte de bir kaçamak yaparız. Ancak özel fotoğraflarımı, yediğimi, içtiğimi aleni paylaşma konusunda ne yazık ki cömert değilim. Hani derler ya; Yediğim içtiğim benim olsun, gezdiğimi beğendiğimi paylaşayım..

Sevgiyle kalın..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bir yolculuk, bir kaç düşünce22 Şubat 2017 Saat: 07:46
Birkaç hafta önce kurucu başkanı olduğum Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun Ankara’daki toplantısına davet edildim.
ITRİ ve BACH’ın Kocaeli buluşması üzerine14 Şubat 2017 Saat: 07:55
Katılmak üzere notunu aldığım, Büyükşehir Belediyesi tarafından SDKM’de organize edilen “Doğu’dan Batı’dan Yankılar, Itri ve Bach” konseri’ne 25 Ocak akşamı gittim.
İzmit’te Bir Nefes Müzik8 Aralık 2016 Saat: 12:08
Yaşam mücadelesi içerisinde, çocuklarımız eğitimlerini alırlarken, bizden daha donanımlı yetişmeleri için sanata, spora, müziğe de yönlendirmeye çalışırız.
Geçmişten Bir Esinti13 Ağustos 2016 Saat: 09:39
Yaşamın en güzel döneminde devam eden “zamanı kovalama” yarışının ardından, ayağınızı gazdan çekip hızınızı biraz düşürdükten sonra, gidilmekte olunan yolun üzerindeki güzelliklerin daha çok farkına varılıyor.
Bir ses, bir duygu25 Haziran 2016 Saat: 02:14
Yaşamımda müzik daima yer almıştır. Her ne kadar Türk sanat müziğine kendimi yakın bulsam da, türkülerimiz ve klasik müzik ile caz müziğinin de dinleyicisiyim.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat