Özdilek

Spor

Japon Atlı Okçuları (Yabusame) İstanbul’a Geliyor

Dünyaca Ünlü Japon Atlı Okçuları (Yabusame) İstanbul’a Geliyor

24 Nisan 2018 Saat: 20:27
Japon Atlı Okçuları (Yabusame) İstanbul’a Geliyor
Japon Atlı Okçuları (Yabusame) İstanbul’a Geliyor

Türkiye’de geleneksel oyunların kitleselleşmesine büyük katkıda bulunan Etnospor Kültür Festivali’nin üçüncüsü, 9-13 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda yapılacak. 2018 için belirlediği “At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganı ile izlediği bu yolda tecrübe ve işin ehli olmayı öne çıkaran Etnospor Kültür Festivali’nin en büyük sürprizlerinden biri “Japon atlı okçuları” “Yabusame” olacak. Dünyanın hayranlıkla takip ettiği Japon atlı okçuları, en güzel gösterilerini festival ziyaretçilerine sunacak.

 

Geleneksel sporların yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması hedefini her yıl giderek büyüten Etnospor Kültür Festivali bu yıl daha zengin, daha çeşitli, daha özgün bir içerikle ziyaretçileriyle buluşacak. Yenikapı Meydanı'nda kurulacak özel alanda gerçekleştirilecek Etnospor Kültür Festivali, 9 Mayıs Çarşamba günü başlayacak ve 5 gün sürecek.

 

Japon Atlı Okçuları ilk kez geliyor

Festivalin artık geleneksel hale gelen aba güreşi, mas güreşi, mangala ve atlı okçuluk gibi etkinliklerine bu yıl muhteşem bir sürpriz eşlik edecek. Dünyanın büyük hayranlık ve merakla takip ettiği Japon kültürünün en önemli geleneklerinden biri olan Japon atlı okçuları (Yabusame) Etnospor Kültür Festivali kapsamında Türkiye’ye geliyor.

 

Dünya hayranlıkla izliyor

Yabusame denilen ve uzak Doğu'da bir atın sırtındayken önceden belirlenmiş hedeflere ok atılarak yapılan etkinliğin geçmişi Japonya’da 12. Yüzyıla kadar uzanmaktadır. Türkiye’deki atlı okçuluktan farklı özellikler ve kurallar içeren Yabusame’nin ünü Japonya’dan tüm dünyaya yayılmıştır.

 

Japon okçuluğunun alametifarikası

Yabusame’de tahtadan oluşan 3 hedef vardır. Japon atlı okçuları, ucu ahşap topuz olan oklarla bu hedefleri vurup kırmaya çalışmaktadırlar. Ellerindeki büyük yayın ismi ise 'yumi'dir. Yabusame, kökeni yüzyıllar öncesine dayanan, geleneksel Japon okçuluğunun alametifarikası olarak kabul edilmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat