Özdilek

Güncel

İzmit’te kurtuluş coşkusu

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi

28 Haziran 2018 Saat: 12:23
İzmit’te kurtuluş coşkusu
İzmit’te kurtuluş coşkusu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan buradaki etkinlikte İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve Garnizon Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ersin Aydemir, Atatürk anıtına çelenk bıraktılar.

Kültür Tepesi’ndeki İzmit’in kurtuluş törenlerine  AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, İzmit İlçe Mili eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, muharip gaziler, dernek ve STK başkanları ile vatandaşlar da katıldı.

 

Vatyan mücadelesi devam ediyor

 

Ana töreninde bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Çanakkale’deki gibi Kurtuluş Savaşı mücadelesi de kıyasıya oldu. Başkomutan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu her bir yandan mücadele verirken, İzmit’te farklı bir mücadele içerisindeydi. Servetiye Cephesi Kocaeli’nin Çanakkale’si anlamında büyük bir mücadeleye sahne oldu. İzmit’te de bir kısmının ismini dahi bilemediğimiz nice, vatan, bayrak, ezan, namus sevdalısı insanlarımız mücadelenin en hasını verdi. Bunları bir elem ve keder duymak için değil bunlardan ders almak için konuşmalıyız. Şu bulunduğumuz bölgedeki duvarın altında bile Fransız, Yunanlıların kurşuna dizdiği bu şehrin evlatlarını hatırlamamız onları unutmamız lazım.

 

İzmit’e geldikleri gibi gittiler

 

Haklılar her zaman kazanacağı tablo Kocaeli’mizde, İzmit’imizde de gerçekleşti. Fatma Seherlerin, İpsiz Receplerin, Yahya Kaptanların ve nicelerinin canlarını kanlarını gerektiğinde mallarını feda etmesiyle o İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar tıpkı ülkemizden olduğu gibi İzmit’ten de geldikleri gibi gittiler. Hem de iyi bir ders alarak gittiler. Belki de geride yakılmış, yıkılmış, zulme uğramış bir İzmit vardı ama namusunu kurtarmış, bayrağını kurtarmış en önemlisi ülkesini kurtarmış, bu uğurda görevini yapmış bir İzmit ve İzmitliler vardı. Bu mücadeleyi veren atalarımıza minnettarız.

 

Büyük borcumuz var

 

Anadolu yurdu üzerindeki emperyalist kem gözler kaybolmadı, devam ediyor. Belki de kıyamete kadar devam edecek. 15 Temmuz’da bir benzerini yaşamadık mı? O emperyalistlerin maşası, şer güçler odaklar, FETÖ ihanet şebekesi asker kılığına girip ülkemizi benzer bir tabloya sokmak istemedi mi? Ama orada İpsiz Recep’in, Yahya Kaptanların, Fatma Seherlerin torunları çıktı karşılarına. Yine derslerini alıp gittiler. Bu vatan bin yılı aşan bir dönemde, Selçuklu, Osmanlı, Osmanlı Paşası olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarından bugünlere geldi. Bizler bugünlerde burada özgürce konuşuyorsak, İstiklal Marşımızı söylüyorsak, bayrağımız anlı şanlı dalgalanıyorsa ve yüzümüz gülüyorsa, bu vatan sevdalılarına çok büyük borcumuz olduğundandır.

 

Gençlerimizin görevi çok büyük

 

Daha çok çalışacağız ve daha çok birlik beraberlik içerisinde olacağız. Daha çok üreteceğiz ve bir takım siyasi, sosyal, belki de bize büyük güç veren etkin farklılıklarımızı bir güç olarak görüp birbirimize daha çok sarılacağız. O emperyalist akıllar durmak bilmez. O kuzu postunda görülen emperyalistler planlarından vazgeçmez. Bize teslim edilen emanetimiz gençlere teslim edildiğinde görevimiz çok büyük ve anlamlı olacaktır” dedi. Başkan Doğan konuşmasında şehitlerin isimlerini de tek tek okuyarak “bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında ki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı. Verme dünyaları alsan da, bu cennet vatanı” şiiriyle konuşmasını  tamamladı.

 

Şehitlikte anma

 

Askeri ve sivil erkanın yer aldığı Kültür Tepesi’ndeki anma etkinliğinin ardından Bağçeşme’deki şehitliklere geçildi. Başkan Doğan ve beraberindekiler, burada şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıp dualar ettiler. Daha sonra  İlçe Müftülüğünce Fevziye Camii’nde mevlit ve helva ikramı yapıldı.

 

Ferhat göçer konseri

 

İzmit’in kurtuluş etkinliklerinin ikinci günü olan 29 Haziran Cuma akşamı SEKA Park alanında konser etkinliği olacak. Ünlü sanatçı Ferhat Göçer, saat 21.00 de Uçurtma Tepesi’nde vereceği konser ile İzmit’in kurtuluş coşkusuna ortak olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat