Özdilek

Çevre

İzmit’te çocuklar meyveyi dalından yiyecek

Yenilebilir peyzaj çalışmalarına başlayan İzmit Belediyesi, kentin parklarına gıda özelliği yüksek meyve ağaçlarının dikimini gerçekleştiriyor

31 Ocak 2021 Saat: 15:24
İzmit’te çocuklar meyveyi dalından yiyecek
İzmit’te çocuklar meyveyi dalından yiyecek
İzmit’te çocuklar meyveyi dalından yiyecek
KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesi, "yenilebilir peyzaj" çalışmaları kapsamında parklara, gıda özelliği yüksek meyve fidanı ekimi gerçekleştiriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocukların oyun oynarken dalından meyve yiyebilmeleri için parklara elma, armut, vişne, kiraz ve kestane gibi gıda değeri yüksek fidanlar dikiyor.

Tepeköy Mahallesinde Yeşeren Parkı'na diktiği 7 fidanla çalışmaların başlatıldığı aktarılan açıklamada, ziraat mühendisi Elif Topçu'nun şu görüşlerine yer verildi:

"İzmit Belediyesi olarak, üreten belediye vizyonuyla kendi kaynaklarımızı kullanıp hem tasarruf ediyor hem de dışarıya bağımlılığımızı azaltıyoruz. Meyve fidanlarımızı parklarımıza dikerek yenilebilir peyzaj çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Parklara diktiğimiz meyve fidanlarımızda elma, armut, vişne, kiraz, kestane gibi türleri kullanıyoruz. Buradaki amacımız, çocukların parklarda oynarken meyveleri dalından kopararak yemeleri ve ebeveynlerin de çocuklarına meyveleri tanıtmaları."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat