Özdilek

Spor

İzmit’te basketbol bayramı

İzmit Belediyesi’nin 10 bin öğrenciye basketbol topu dağıtımı Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Edebali Orta Okulu’nda düzenlenen törenle devam etti.

23 Ekim 2018 Saat: 15:22
İzmit’te basketbol bayramı
İzmit’te basketbol bayramı

Bayram havası yaşatan törende İzmit Belediyesi ile Türkiye Basketbol Federasyonu ortaklığında başlatılan “ Haydi Sahaya” projesi kapsamında yapılan 10 basketbol sahasının açılışı da gerçekleştirildi.

 

Yoğun katılım

 Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğindeki etkinliğe İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş,  Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan,  Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Belediye meclis üyeleri belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, sporcular ve öğrenciler katıldı.

 

İzmitli çocuklar ayrıcalıklı

  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen yaptığı konuşmada, “İzmit ilçemizde görev yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmit Belediyemizin sosyal, sportif alanda verdiği desteklerden mutluluk duyuyoruz. İzmitli çocuklar ayrıcalıklı hizmetler görüyorlar. Sağlıklı bir ortamda oynayabilmeleri için sahalar da yapılıyor. Bu protokolün imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu hizmetler öğrencilerimiz için çok faydalı sonuçlar doğuracak” dedi.

 

Örnek başkan

 TBF CEO’su Ömer Onan da, “Federasyon Başkanımız rahatsızlığından dolayı aramızda olamadı. Federasyon olarak tüm okulların bahçesine saha yapmak istedik. Başkanımız bunu kendisi yaparak çocuklara armağan etmek istediğini söyledi. İmzaladığımız protokol ile daha güçlüyüz. Başkanımız yıllarca çocuklara doktor olarak iyilik taşıdı şimdi de çocuklara spor alanında verdiği hizmetlerle sınır tanımıyor. Vizyonuyla örnek olan İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Atalarımız sportif kişilerdi

 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da yaptığı konuşmada “bizim atalarım devletimizin başındaki kişiler hep sportif kişilerdi. Ata binerler, cirit atarlardı. Spor her zaman katkı sağlayan bir iş. Bizler de klasik belediyecilik dışında yeni nesil belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Spor bizim için çok önemli. Spor sadece futbol değildir. Bu yıl yüzmeyle ilgili yarı olimpik havuzumuzu açtık. Judo,  güreş, bisiklet, izcilik, satranç, atletizm, jimnastik ve basketbol gibi bir çok sportif alana destek veriyoruz. Hidayet Türkoğlu başkanımız 3 yıl art arda etkinliklerimizde aramızda oldu. Bugün de burada olacaktı fakat sona andaki sağlık problemi nedeniyle olamadı. Onun sadece sporcu olarak yaşattığı başarılar dışında federasyon olarak da başarılı projeler üretiyorlar. Bu projede onlardan bir tanesi. 10 adet basket sahasını açıyoruz.

 

Spora desteğe devam edeceğiz

 

 Kadın basketbol takımımızı süper lige çıkarma başarısını elde ettik. Bu şehir sporu ve sporcuyu seviyor. Bu şehre spor yakışıyor. Bu şehre hep şampiyonluk yakışır. İyi bir sporcu olmanın yanı sıra iyi bir birey de olmalı. Federasyonumuza, spor bakanlığımıza, Cumhurbaşkanımıza teşekkür

 

Spora destek devam ediyor

 

Törende İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu da konuşmasında “çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarabilmek ve yararlı bireyler haline getirmek için belediyemiz spora desteklere devam ediyor. .Çocuklarımıza basket sahası, potası ve basket topu hediye eden başkanımıza teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize spor hayatında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat