Özdilek

Çevre

İzmit Körfezi flamingo ve kuğular mesken tuttu

Kocaeli'de İzmit Körfezi, yapılan arıtma tesisleriyle temiz bir görünüme kavuşturulmasının ardından flamingolardan sonra kuğuları da ağırlamaya başladı.

21 Mart 2021 Saat: 16:14
İzmit Körfezi flamingo ve kuğular mesken tuttu
İzmit Körfezi flamingo ve kuğular mesken tuttu
İzmit Körfezi flamingo ve kuğular mesken tuttu
KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de İzmit Körfezi, yapılan arıtma tesisleriyle temiz bir görünüme kavuşturulmasının ardından flamingolardan sonra kuğuları da ağırlamaya başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, geçmişte çevre kirliliğiyle anılan, gri görüntüsü ve pis kokusu nedeniyle yanına yaklaşılmayan İzmit Körfezi'nin yapılan devasa arıtma tesisleriyle temizlendiği belirtildi.

İzmit Körfezi'nin artık sıcak bölgelere göçen su kuşlarının dinlenmek ve beslenmek için tercih noktası haline geldiği vurgulanan açıklamada, körfezin flamingolardan sonra kuğuları da ağırlamaya başladığı kaydedildi.

Açıklamada, flamingoların artık daha büyük sürüler halinde İzmit Körfezi Sulak Alanı'na geldiğine dikkat çekilerek, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin İzmit Fuarı arkasındaki bölgede kuşlara ayırdığı sulak alan, birbirinden farklı su kuşlarıyla doldu. Çevre ve Orman Bakanlığınca 5 Aralık 2006'da İzmit Körfezi'nde sulak alan olarak ilan edilen bölümde şu anda 168 farklı kuş türü barınıyor." ifadeleri kullanıldı.

Koruma altındaki sulak alanda yeşilbaş ördek, turna, sakarmeke, elmabaş patka, boz ördek, tepeli patka, kaşıkgaga, suna, balıkçıl, ak balıkçıl, dik kuyruk ve tarakdiş gibi çeşitli kuş türlerinin bir arada gözetlenebileceği bilgisine yer verilen açıklamada, bölgenin kaçak avcılıkla mücadele kapsamında 7 gün 24 saat gözetim altında olduğu vurgulandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat