Özdilek

Çevre

İzmit’in köylerinde fide dağıtım sevinci

Tarımsal destek amaçlı alınan fideleri Hürriyet, elleriyle dağıttı

22 Mayıs 2021 Saat: 18:56
İzmit’in köylerinde fide dağıtım sevinci
İzmit’in köylerinde fide dağıtım sevinci

İzmit’in köylerinde fide dağıtım sevinci

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, tarımsal destek için İBB’den yüzde yüz hibe olarak getirttiği yüksek verimli sebze fidelerini kendi elleriyle köylüye dağıttı

 

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile temasları sonucunda İzmit köylüsüne ve üreticisine yüzde yüz hibe olarak kazandırdığı 144 binden fazla sebze fidesi bugün üreticiyle ve toprakla buluştu. ‘Tarım Kenti İzmit’ planlamasıyla şehrin tarımsal üretiminin gelişmesi ve üreticinin ve köylünün desteklenmesi için sağlanan sebze fidelerinin dağıtımı bugün köylerde başladı.

 

Hürriyet, Durhasan’daydı

Tarım festivali tadında gerçekleşen 144 bin 500 adet F1 fidelerinin dağıtımı için İzmit Belediyesi ekipleri köylere özel organizasyon düzenledi. Ayrı ayrı ekipler halinde dağıtım grupları oluşturularak köylerin meydanlarına; patlıcan Anamur, oturak domates emma, sırık domates Tuğra, pembe domates gül pembe, sivri biber fiyaka, salata lemas fideleri yüklü kamyonlar götürüldü. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, hayvan pazarından yola çıkan konvoyla birlikte Durhasan Köyü’ne giderek köylüye kendi elleriyle fide dağıttı, taleplerini dinledi.

 

Tarım bizim için kıymetli

Fide dağıtımıyla ilgili açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Göreve geldiğimizden beri kırsal kalkınma ve tarım politikaları konusunda yapılacak çalışmalar bizim için hep kıymetli oldu. Toprak çok zengin ve işlememiz lazım. Üreten belediye vizyonuyla bütün tarım arazilerimizi ekime açtık. Sebze ve alternatif bitki yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yaptık. Çiftçilerimiz şu anda kan ağlıyor. Ürettiklerini hak ettikleri değerde satamıyorlar. Onlara nasıl destek olabiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte daha fazla desteklerimiz olacak.

 

Muhtarlarımızın öncülüğünde

Üreticimize destek olabilmek için yaptığımız hamlelerden biri de fide desteği. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin bize verdiği destekle yaklaşık 144 bin sebze fidemizi üreticilere ve köylümüze dağıtıyoruz. Dün bize ulaşan fideleri bugün dağıtmaya başladık. Ziraat Odası Başkanı’mız ve muhtarlarımızın öncülüğünde talep eden, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza fidelerimizi ulaştıracağız. Bize ulaşan fideler, çiftçilerimizin sevdiği kaliteli, F1 tohumdan üretilme. Önümüzdeki sene daha erken zamanda daha fazla miktarda destek olacağız inşallah. Hayırlı, bereketli olsun” dedi.

 

Fideler köylümüzün ellerinde

Köy meydanında üreticimizin ve köy halkımızın ellerine bırakılan fideler çok kısa süre içinde toprakla buluştu. Fideleri toprağın usta elleriyle buluşturan belediyenin üst kademe yöneticilerinden; belediye başkan yardımcısı Nurettin Bulut, belediye koordinatörü Hakan Yalçın, Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Çetinkaya ve Park ve Bahçeler Müdürü Aysun Bolat Kılıç; Durhasan, Eseler, Biberoğlu, Dağ Köy, Emirhan, Yassıbağ ve Çubuklu Osmaniye köylerindeki fide dağıtımında görev aldı.

 

Üst kademe fide dağıttı

Köylülerin fide desteğinden dolayı çok mutlu olduğu gözlenen dağıtımlarda belediyenin üst kademe yöneticileri ve meclis üyeleri de yer aldı. Meclis üyeleri; Çetin Sarıca, Süleyman Şen, Tuncay Aşkın ve Yaşar Kardaş, belediye başkan yardımcıları; Dilek Yalçın, Emirşah Torun ve Cem Güler, koordinatör Ozan Aksu, Kırsal Hizmetler Müdürü Şafak Üzümoğlu ve Zabıta Müdürü Ümit Fındık binlerce sebze fidesinin Akpınar, Kulfallı, Arızlı, Üçtepeler, Malta, Kabaoğlu, Sarıca, Sekbanlı, Sepetçi, Gökçeören köylerinde toprakla buluşmasına aracılık etti.

 

Çiftçilerden teşekkürler

İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri; Halil İnceel ve Necat Çakır, belediye başkan yardımcıları; Ünal Özmural ve Sibel Solakoğlu, koordinatör Hakan Özkum, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Demirkır ve Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa ise Bayraktar, Gedikli, Zeytinburnu, Sapakpınar, Karaabdülbaki, Kurtdere, Ortaburun, Hasancıklar, Süleymaniye ve Akmeşe köylerinde üreticilere fide dağıtımında bulunarak çiftçilerin teşekkürlerini kabul etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat