Özdilek

Güncel

İzmit belediyesi Meclis gündemi yoğun geçti

İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı yoğun gündem ile gerçekleşti.

3 Eylül 2019 Saat: 20:26
İzmit belediyesi Meclis gündemi yoğun geçti
İzmit belediyesi Meclis gündemi yoğun geçti

İzmit belediyesi Meclis gündemi yoğun geçti

İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı yoğun gündem ile gerçekleşti.

İzmit belediyesi Meclis gündemi yoğun geçti

Belediye meclisinde 15 madde görüşülürken soru önergelerine de cevap verildi. Soru önergelerinden birinde Cedit Mahallesi Eski Hastane Sokak Karadeniz Apartmanı’nın temelinin kayması sonucu AFAD ve İzmit Belediyesi tarafından mühürlenen binanın akıbeti soruldu.

 

AFAD sorun yok derse mührü kaldırırız

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e konuyla ilgili olarak, “Kuruldan işlem yapabilirsiniz diye belediyemize dün bilgi geldi. Fen İşleri Müdürlüğümüz konuyla ilgili duvar çalışması gerçekleştirilecek. Ben tek başına karar veremiyorum. Risk olup olmadığını AFAD belirliyor. AFAD duvar yapıldığı zaman riskin ortadan kalkacağını ifade ediyor. AFAD bugün risk yok girebilirsiniz derse bizde mührü kaldırırız. Ama AFAD’ın bize dün gönderdiği bilgiye göre duvar yapımına başlayacağız. Ayrıca mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın kalacak sorunu varsa da seve seve yardımcı olmaya hazırız” dedi.

 

Satın almanın daha karlı olacağını düşünüyoruz

 

Ardından gündem maddelerine geçilirken taşıt ve iş makinalarının satın alınması maddesiyle ilgili muhalefet gösteren bulunan AK Parti grubuna Başkan Hürriyet, “Biz şuanda önümüze konan tabloya göre araç kiralamak yerine satın almanın daha karlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

13 Eylül’de ara meclis yapılacak

 

Meclis gündem maddelerinde yer alan 4. ve 5. Maddelerinde yer alan taşıt ve iş makinalarının satın alınması teklifi ve bu konuda belediye başkanına yetki verilmesi konularının görüşülmesi için ara meclis kararı alındı. Buna göre 13 Eylül saat 15:00’da ara meclis yapılarak bu konular görüşülecek.

 

Olağan meclis 1 Ekim’de

 

Ayrıca 9. Madde de yer alan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün adının Koordinasyon İşleri Müdürlüğü olarak değiştirilmesi konusu AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.  10. Maddede yer alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün birbirinden ayrılması konusu da AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. 11. 12. 13. 14. Ve 15. Maddeler ise oy birliği ile komisyona havale edilirken bir sonraki olağan meclis 1 Ekim 2019 Salı günü saat 15:00’da gerçekleştirilecek.

 

Dünya Barış Günü kutlu olsun

 

Meclis toplantısının ardından Eylül ayının önemli gün ve haftalarına değinen başkan Hürriyet, “Geride bıraktığımız 1 Eylül Dünya Barış Gününüzü kutluyor, barışın, özgürlüğün ve adaletin egemen olacağı; insanların ölmediği, çocukların hep güldüğü, mutlu ve huzur dolu bir dünya diliyorum” dedi.

 

Sivrisinek ilaçlamasına başladık

 

Sağlık haftasına değinen Başkan Hürriyet, “Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Biz de İzmit Belediyesi olarak daha önce yaptığımız haşere ilaçlamasının yanı sıra sivrisinek ilaçlamasına da başladık. Vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre bu ilaçlamalarımızı mahallelerimizden organize etmeye başladık. Bizler de sivrisineklerin halk sağlığı açısından vereceği zararın farkındayız. Ona göre de önlemlerimizi almaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

4 Eylül Sivas Kongresinin 100. yılı

 

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 100.yılına değinen Başkan Hürriyet, “Bundan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkanlığında bir araya gelen vatanseverler, Sivas’ta Cumhuriyetimizin temellerini atmışlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ““Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi” Bizler de; Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ruhla hareket ederek Türkiye'de demokrasiyi, hukuku, özgürlüğü egemen kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Birlik beraberlik içinde, 'sen, ben' demeden, hiçbir şekilde ayrışmadan, bu ülkenin farklılıklarını zenginlik olarak kabul ederek çalışmalarımıza 100 yıl önce Sivas’ta olduğu gibi bugün de devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

Muharrem ayı ve aşure günü

 

Muharrem ayı aşure günüyle ilgili konuşan Başkan Hürriyet, “Matem ayı Muharrem'de tutulan oruçların Hak katında kabul olması duasıyla, Muharrem ayının tüm insanlığın barış, huzur ve kardeşliğine vesile olmasını dilerim” dedi.

 

Her tülü diktaya karşıyız

 

12 Eylül Askeri darbesi ve tüm darbeleri kınayan Başkan Hürriyet, “Bugün 12 Eylül 1980’ün üzerinden onlarca yıl geçmiş olmasına rağmen ülkemiz 12 Eylül Askeri darbesinin yaralarını hala saramamıştır. Halkın iradesini, meclis iradesini hiçe sayan, ister sivil ister askeri olsun her türlü anlayış ancak darbeci olarak nitelenebilir. 12 Eylül bir zihniyettir, Türkiye toplumunu sindirmek üzere uluslararası nifak odakları ve yerli işbirlikçiler eliyle tezgâhlanmış bir oyundur Anti-demokratik her girişimin panzehri, daha fazla demokrasi, aydınlanma ve özgürlüktür. Demokrasiden, anayasal özgürlüklerden korkanlar ancak karanlık odaklardır. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunları bozmanın yolu kardeşliğimizi büyütmekten; çağdaş, demokratik ve laik değerlere sahip çıkmaktan, aziz milletimizin birlikteliğinden geçmektedir. Bu sebeple halkın bu meclise gönderdiği temsilciler olarak her türlü diktaya karşı olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz” dedi.

 

Öğrencilerimize başarılar

 

Okulların başlamasına değinen Başkan Hürriyet, “9 Eylül Pazartesi günü  öğrencilerimiz ders başı yapacak.  2019/2020 Eğitim-Öğretim yılının; Sağlıklı, neşeli, mutlu ve başarı dolu günlerle geçmesi dileğiyle.  Tüm eğitim neferlerine, öğrenci ve velilerimize huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Kocaelispor maçına gelin

 

Başkan Hürriyet Kocaelispor ile ilgili olarak, “Kocaelispor’umuza da yeni sezonda başarılar diliyorum. Buradan da bütün meclis üyelerimizi destek olmak amacıyla Kocaelispor’un iç saha maçlarına davet ediyorum. Ayrıca Hatay’dan 3 puanla dönen Kocaelispor camiasını canı gönülden kutluyorum” dedi.

 

Zabıta haftasını kutluyorum

 

Bu ay içerisinde Dünya Turizm Günü, Dünya Kalp Günü, İtfaiyecilik Haftası, Deniz Kuvvetleri Günü ve Mevlana Hazretlerinin doğum günü gibi günlerimiz var. Bu günlerin de kutlu olmasını diliyorum. Aynı zamanda Zabıta haftasını da kutluyorum

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat