Özdilek

Güncel

İzmit belediyesi, Kocaeli’nin en iyisi seçildi

İzmit Belediyesi, Kocaeli’nin en iyi belediyesi seçildi. Kısa adı İNGEV olan İnsani Gelişme Vakfı 2019 mahalli seçimler öncesi belediyelerin karnesini açıkladı.

9 Nisan 2018 Saat: 08:38
İzmit belediyesi, Kocaeli’nin en iyisi seçildi
İzmit belediyesi, Kocaeli’nin en iyisi seçildi

Çok Yüksek İnsani Gelişme (yeşil) bölgesinde Türkiye genelinde 30 ilçe yer alırken İzmit Belediyesi 19. sırada yer alarak Kocaeli’deki belediyeler arasında sıralamaya giren tek belediye oldu.

 

Titiz çalışma

 İnsani Gelişme Endeksi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 1990’dan bu yana ülkeler düzeyinde yayımlanıyor. İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) ikincisini hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler Raporu ilçeler bazında hazırlanıyor. Çalışmayı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Şeker koordine etti, raporu da kendisi yazdı. İGE-İ 2017 Raporu, 186 ilçeyi kapsıyor. Büyükşehir sınırları içinde kalan bütün ilçelerle, en yüksek nüfusa sahip (150 bin ve üzeri) ilçelerin tamamı değerlendirmede yer alıyor. Belediyelerin karnesi hazırlanırken 65 kritere bakılıyor. Eğitim, sağlık, sosyal yaşam, yönetişim, şeffaflık, ekonomik kapasite, gelir ve tüketim durumu, çevre, altyapı ve ulaşım bu kriterlerden bazıları. Verilerse belediyelerin faaliyet raporlarından, merkezi istatistiklerden ve ‘gizli vatandaş’ uygulamasından elde ediliyor. Araştırma için çalışan ‘vatandaşlar’, kimliklerini açıklamadan 19 farklı senaryoya göre belediyelere başvuruyor. Kimi engelli arabası ihtiyacı, kimi çöp toplama, kimiyse sokak aydınlatması gibi gerekçelerle belediyelerle iletişime geçiyor. Belediyenin başvuruyu ele alma ve cevap verme sürecine bakılarak puanlama yapılıyor. Sonuçlar “Çok Yüksek İnsani Gelişme, Yüksek İnsani Gelişme, Orta İnsani Gelişme ve Düşük İnsani Gelişme” şeklinde dört gruba ayrılıyor. Her gruba sırasıyla yeşil, mavi, sarı ve kırmızı renk veriliyor. Bu yılki araştırmada Çok Yüksek İnsani Gelişme (yeşil) bölgesinde 30 ilçe ele alındı. Yeşil bölgede yer alan 30 belediyeden 19’u CHP, 11’i AK Parti’ye ait. Mavi bölgede yer alan belediye sayısı 49, sarı bölgedeki belediye sayısı 66 ve kırmızı bölgede yer alan belediye sayısı ise16.  

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli’nin en iyi olmalarının kendilerine ayrı bir gurur v e mutluluk verdiğini söyledi.

Etiketler: Nevzat Doğan,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat