Özdilek

Siyaset

İzmir'de Hocalı Katliamı Anma Etkinlikleri

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi’nde ki 3 dönümlük parkı tamamen yenileyerek ‘Azerbaycan Dostluk Parkı’ ismiyle vatandaşların kullanımına açtımıştı. Park içinde, Hocalı Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anısın

22 Şubat 2017 Saat: 22:41
İzmirde Hocalı Katliamı Anma Etkinlikleri
İzmir'de Hocalı Katliamı Anma Etkinlikleri

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi’nde ki 3 dönümlük parkı tamamen yenileyerek ‘Azerbaycan Dostluk Parkı’ ismiyle vatandaşların kullanımına açtımıştı. Park içinde, Hocalı Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anısına dikilen ‘Hocalı Şehitleri Anıtı’ da yoğun katılımın gerçekleştiği törenle açılmıştı.

Bornova Belediyesi Hocalı Katliamı’nın 25’inci yılında Türkiye ve Azerbaycan halklarının kardeşliğini pekiştirecek önemli bir adım daha atıyor. Alınan kararla, Karacaoğlan Mahallesi 6236/1 Sokak’ta bulunan parka ‘Azerbaycan Dostluk Parkı’ ismi verilirken, Hocalı Şehitleri Anıtı’nın açılışı da yoğun bir katılımla gerçekleştirilmişti.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanı sıra, çok değerli katılımlar olacak. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik alana asılan pankart ve törene katılanların taşıdıkları dövizlerle de anlatılacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, parka isim verilmesinde ve Hocalı Şehitleri Anıtı’nın yapılması kararını tüm meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik içinde aldıklarını belirterek, katkısı olan herkese teşekkür etti. Azerbaycan ve Türkiye’nin iki devlet bir millet olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber ortak akıl çerçevesinde hareket ederek Hocalı Katliamı’nın unutulmaması için bir anıt yapma kararı almıştık. Bu gün de Bornova’da Azerbaycan kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Karacaoğlan Mahallesi’ndeki anıtın anlamlı ve değerli olduğuna da vurgu yapan Başkan Atila, “3 dönümlük parkımızı koruma konusunda özellikle burada yaşayan insanlarımıza büyük görev düşüyor. Hocalı katliamının 25. Yılında yitirdiklerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

Birlik olmalıyız

Hocalı katliamının tek başına bir örnek olarak ele alınmaması gerekir. “Bu Türk’e karşı girişilen faaliyetlerin bir sonucudur. Her zaman birlik olmalıyız” sözlerini hatırlamalıyız.

İzmir-Bakü kardeşliği

Azerbaycan ve Türkiye’nin dosttan da öte kardeş iki ülke olduğu her zaman dile getirilir. sBu kardeşlikte İzmir ve Bakü’nün ayrı bir öneminin olduğunu da belirtmek gerekir. “Bakü’nün en büyük parkının ismi İzmir’dir. En uzun üç caddesinden birinin İzmir’dir. Azerbaycanlılar İzmir’i çok sever.

İzmir Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Başkanı Mülazım Pasha ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla paydaşlığında; 613 insanın katledildiği ‘’Hocalı Katliamını 25. Yıl Dönümü Anma Etkinliği, Karacaoğlan Mahallesi Azerbaycan Dostluk Parkı’nda ki Hocalı Katliamı Anıtı’na Çelenk Konulması ile 26 Şubat 2017 saat: 15:oo’de başlayacak.

Hocalı Katliamı sergisi, paneli ve belgesel gösterimi, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda saat 16:30’da ki etkinlikle devam edecek.

Mülazim Pasha ‘’davetimize ve katliam anısı etkinliğine tüm İzmirlileri ve Türk kardeşlerimi davet ediyorum. Zaman birlik zamanıdır’’ sözlerini ekledi.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat