Özdilek

Güncel

İzmir Foça’da yaşayan şair ve yazarlar Foça’yı anlattı

İzmir'de Foça Kitap Günleri kapsamında "Foça'da Olmak ve Foça'da Yazmak" isimli söyleşi gerçekleştirildi. İZMİR (İGFA) - Devamlı Foça’da yaşayan veya yılın bazı aylarını Foça'da geçiren yazarlardan Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Ci

25 Temmuz 2021 Saat: 18:05
İzmir Foça’da yaşayan şair ve yazarlar Foça’yı anlattı
İzmir Foça’da yaşayan şair ve yazarlar Foça’yı anlattı

İzmir'de Foça Kitap Günleri kapsamında "Foça'da Olmak ve Foça'da Yazmak" isimli söyleşi gerçekleştirildi.

İZMİR (İGFA) - Devamlı Foça’da yaşayan veya yılın bazı aylarını Foça'da geçiren yazarlardan Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Cihan Demirci ve Kemal Çiftci; Foça’nın kendi estetik anlayışlarına olan etkilerini ve eserlerine kattıklarını, Beşkapılar Kalesi’nde düzenlenen söyleşide dile getirdi.

Yazar Ahmet Önel, 16 yılı aşkın bir süredir yaşadığı Foça’nın kendisini esinlediğini, yazma konusunda motive edip kışkırttığını belirtirken, Foça’da olup yazma olanağı bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yazar ve Şair Hasan Öztoprak da, Foça'nın bir hikâye cenneti olduğunu ve her birinin bir roman kahramanı olabilecek onlarca kişi tanıdığını söyledi.

Söyleşinin ikinci turunda sanatçılar beklentilerini ve temennilerini dile getirdi. Foça’nın kültür kenti olmaya çok aday bir yer olduğunun altını çizen katılımcılar söyleşiyi Hasan Öztoprak ve Kemal Çiftci’nin şiirleri ve alkışlarıyla noktaladı.

Etkinlikte Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de, katılımlarıyla Foça Kitap Günleri’ne büyük değer katan sanatçı dostları Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Cihan Demirci ve Kemal Çiftci’ye teşekkür etti. Foça Kitap Günleri'nin 15 Ağustos'a kadar söyleşi ve imza günleriyle devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat