Özdilek

Turizm

İyi turizmciler Kartepe’den çıkacak

Kartepe’de Sapanca Gölü’ne nazır ormanlık alanda yapılan beş yıldızlı uygulama oteli Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Kartepe Kaykamaı Altuğ Çağlar ve Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman birlikte ziyaret ettiler

14 Ocak 2021 Saat: 12:34
İyi turizmciler Kartepe’den çıkacak
İyi turizmciler Kartepe’den çıkacak

İyi turizmciler Kartepe’den çıkacak

Kartepe Maşukiye sırtlarında Sapanca Gölü’ne nazır 26 dönümlük ormanlık alanda hizmete açılan okulda beş yıldızlı otellerde çalışacak kalifiye personel yetiştirilecek. Turizm alanında eğitim verilen 16 derslikli Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bu yıl 360 öğrenci eğitim görüyor.

 

İlçe protokolünden inceleme

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman beraberinde Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, mahalle muhtarlarıyla birlikte Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundular. Okul hakkında yetkililerden bilgi aldılar.    

 

6 ay ders, 6 ay staj

Kocaeli genelinde son yıllarda 5 yıldızlı otel sayısında artış yaşanırken, deniz, kayak, doğa ve sanayi turizminin bulunduğu ilimizdeki otellerde ciddi anlamda kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyordu. Kartepe’de yapılan Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi turizm eğitimi verecek. Bu okulda okuyacak öğrenciler, otellerdeki kalifiye eleman sıkıntısını giderecek. İş garantisi olan okulda okuyan öğrenciler, 6 ay teorik ders görecek, 6 ay da okulun yanında yapılan otel kısmında uygulama eğitimi görerek pratiklerini geliştirecek.

 

ilçeye değer katacak

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “İlçemizde hizmete açılan Kocaelinin Lise eğitim düzeyinde ilk ve tek uygulama oteli olan Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve kıymetli Muhtarlarımızla ziyaret ettik. İlçemiz ve Türkiye turizmine büyük katkılarda bulunacak böyle bir tesisin ilçemizde bulunması da bizi ziyadesi ile mutlu etmiştir. Hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat