Özdilek

Siyaset

İYİ Partili meclis üyeleri kent sorunlarını dile getirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde kent sorunlarını dile getiren İYİ Partili meclis üyeleri Fevzi Canbaz ve Nurcan Acaroğlu Göktaş meclise 4 önerge sundu.

16 Ocak 2022 Saat: 07:31
İYİ Partili meclis üyeleri kent sorunlarını dile getirdi
İYİ Partili meclis üyeleri kent sorunlarını dile getirdi

İYİ Partili meclis üyeleri kent sorunlarını dile getirdi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde kent sorunlarını dile getiren İYİ Partili meclis üyeleri Fevzi Canbaz ve Nurcan Acaroğlu Göktaş meclise 4 önerge sundu.

 

İYİ Partili meclis üyeleri Kocaeli için çalışmaya devam ediyor. Hafta içi gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’na katılan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz ve meclis üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş kentteki internet altyapısı ihtiyacını, yasaklı köpek ırklarının sokağa salınmasını, su faturalarına beşte birlikte ücretsiz kısmın yansıtılmasını ve Gebze’de meydana gelen öğrenci servisi kazası sonrasında atılması gereken adımları gündeme getirdi. İYİ Partili meclis üyeleri Fevzi Canbaz ve Nurcan Acaroğlu Göktaş meclise 4 önerge sundu.

Kırsal alanlardaki internet sorunu

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Covid-19 salgını sırasında okullar sanallaştıkça ve iş hayatı evlere kaydıkça dijital altyapıya olan ihtiyacımız iyice belirginleşti. Kentimizde gerekli Telekom altyapısı olmadığı için internet hizmetinden faydalanamayan kırsal yerleşim birimleri bulunmaktadır. Günümüzde internetin lüks değil ihtiyaç olduğunu düşünerek, kırsal alanlardaki altyapı eksikliğinin giderilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını arz ederiz.”

Yasaklı köpek ırkları sokağa salınıyor

İYİ Partili Meclis Üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş da meclise sunduğu 3 önergede şu konulardan bahsetti: “Yasaklı köpek ırklarının kısırlaştırılması ve kayıt altına alınmasıyla ilgili verilen süre 14 Ocak 2022’de dolmaktadır. Vatandaşlarımızdan bize ulaşan bilgiye göre maliyeti nedeniyle kısırlaştırma yaptıramayanlar hayvanları sokağa terk etmeye başlamış durumdalar. Bunun önüne geçmek için yasaklı köpek ırklarının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan bakım evinde kısırlaştırılıp kayıt altına alınması için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederiz.

Su tarifeleri değişikliği

16 Aralık 2021 tarihli 31691 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 4920 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘Yetkili karar organlarının aldığı karar ile hane başı aylık toplam kullanımın beşte birini aşmayacak şekilde bir üst sınır koymak suretiyle insani su hakkı kapsamında ücretsiz veya indirimli su tarifesi belirleyebilirler’ denilmektedir. Vatandaşlarımızın gittikçe zorlaşan ekonomik şartların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla insani su hakkı kapsamında ‘hane başı aylık toplam kullanımın beşte birini ücretsiz kullanabilir’ şeklinde ücretsiz su tarifesi düzenlenmesi için gerekli meclis kararının alınmasını arz ederiz.

Öğrenci servisi kazası ve sonrası

9 Kasım 2021 tarihinde Gebze’de bir okul servisi kaza yaptı ve 4 lise öğrencisi ile yoldan geçmekte olan bir kişi hayatını kaybetti. Basından takip ettiğimiz kadarıyla aracın yaşının yönetmeliğe uygun olmadığı, TÜVTÜRK kayıtlarına göre fren hatalarından dolayı 5 kez ağır kusur aldığı freninin tutmadığı, sürücünün uyuşturucu dahil bir çok suçtan sabıkasının olduğu, Adli Tıp raporuna göre olay günü kanında uyuşturucunun bulunduğu, öğrenci servisi kullanabilmek için gerekli SRC belgesinin bulunmadığı gibi bir çok kusuru olduğu ortaya çıkmıştır. Böyle acı bir olayın kentimizde bir daha yaşanmaması için ilgili kurumlarla koordinasyon içinde çalışarak tüm süreçleri yeniden gözden geçirip eksik noktaların giderilmesini sağlamak amacıyla konunun eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonuna havalesini arz ederiz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat