Özdilek

Ekonomi

İSU bütçesi 1 milyar 785 milyon TL, onaylandı

İSU’nun 2022 yılı gelir bütçesi 1 milyar 420 milyon TL, gider bütçesi 1 milyar 785 milyon TL Genel Kurulda olarak oy birliği ile onaylandı

25 Kasım 2021 Saat: 17:31
İSU bütçesi 1 milyar 785 milyon TL, onaylandı
İSU bütçesi 1 milyar 785 milyon TL, onaylandı

İSU bütçesi 1 milyar 785 milyon TL, onaylandı

Genel kurulda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Geçtiğimiz Genel Kurullarda yapılan değerlendirmelerde doğru bir plan yapıldığı bariz bir şekilde ortaya çıkıyor. Küresel ısınmanın ortaya çıkarttığı tehditler, düzensiz yağışlar, kuraklıklar görece olarak yeni olgular karşısında yerin altına çok ciddi yatırımlar yapmamız gerektiğini ve İSU’nun yatırımcı bir kuruluş olarak ayakta kalması gerektiğini çok tartıştık. Popülizm yapabilirdik öyle bir eylem içinde olabilirdik böyle olmaması gerektiğini söyledik. İSU yaptığı yatırımlarla özellikle müsilaj konusunda Marmara Belediyeler Birliği’nde yaptığımız toplantılar da örnek bir kuruluş olarak gösteriliyor. Başka belediyeler gelip İSU’da kurulmuş olan sistemleri inceliyorlar. Yatırımlar genelinde özellikle İleri Biyolojik Arıtma konusunda %100 oranına ulaşma noktasında hedefe en yakın il Kocaeli; diğer illerden çok ilerideyiz. İSU, hem yatırım anlamında bütçesiyle kıyaslandığında hem de ilerici, vizyoner çalışmalarıyla Türkiye’nin en önde gelen kuruluşu olarak devam ediyor.” diye konuştu.

2022 yılı gider bütçesi 1 milyar 785 milyon TL

Genel kurulda 2021 yılında yapılan yatırımlar hakkında sunum yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “2021 yılında gelir bütçemizin şuana kadar %84’ünü gerçekleştirdik. Gider bütçemizin de % 77’si gerçekleşti. Tahmini beklentimiz yıl sonuna kadar gelir bütçesini %100 oranında tamamlamak. Gider bütçesinin de % 95 seviyesine ulaşacağını düşünüyoruz. 2022 yılı gelir bütçemizi 1 Milyar 420 milyon TL, Gider bütçemiz 1 milyar 785 milyon TL olacak şekilde öngördük.” dedi.

Gündem maddeleri onaylandı

Yapılan konuşmaların ardından Genel Kurulun gündeminde yer alan 2022 Mali Yılı Performans Programı, Gelir Gider Bütçesi, memur kadrolarındaki iptal, ihdas talepleri çalışmakta olan geçici işçilerin 2022 yılında da çalıştırılabilmeleri için izin talebi,  2022 yılı içerisinde çalıştırılacak sözleşmeli personeller ile ilgili teklifler  görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat