Özdilek

Siyaset

İsmail Baran’dan Azerbaycan çıkarması

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ‘kardeş şehir’ olan Azerbaycan Göyçay’a ziyarette bulundu. Nar Festivali’ne katılan Başkan Baran, “Türkiye ve Körfezliler her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındadır” dedi

5 Kasım 2018 Saat: 12:54
İsmail Baran’dan Azerbaycan çıkarması
İsmail Baran’dan Azerbaycan çıkarması

İsmail Baran’dan Azerbaycan çıkarması

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, geçtiğimiz yıl imzalanan protokol ile ‘kardeş şehir’ olan Azerbaycan’ın Göyçay Belediyesi’nin daveti üzerine Azerbaycan’a gitti. Başkan Baran ve eşi Bilge Baran’a, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Bilal Dündar ve Körfez Azerbaycan Spor Kulübü Başkanı Turğut Caferoğlu da eşlik etti. Başkan Baran ve ehyet ilk olarak Bakü’ye geçti ve Azer Tac Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Aslanov’u ziyaret etti.

Nar festivaline katıldı

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret sonrasında heyet, Göyçay’a geçti. Göycay Valisi Mehdi Selimzade, Azerbaycan Milletvekili Zahid Oruç tarafından ağırlanan Başkan Baran, Selimzade ve Oruç’a Körfez’in meşhur tat ve simgelerini takdim etti. Daha sonra ise aynı Kiraz Festivali gibi bölge için önemli olan Nar Festivali’nin kortej yürüyüşüne katıldı. Burada Başkan Baran’a Göycay’ın nişanı hediye edildi. Başkan Baran, “Bu nişan benim için bir onurdur” dedi.

Benim için onurdur

Göycay Valisi Mehdi Selimzade ve Göycay Belediye Başkanı Canib Rahimov da davete katılımlarından dolayı Başkan İsmail Baran’a ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Başkan Baran daha sonra 1918 yılında Azerbaycan Devletini katliamdan kurtaran Kafkas İslam Ordusuna ait Türk Şehitliğini ziyaret etti, Yeni Yurd Sosial İnkişaf İçtimai Birliğinin Başkanı, İş Kadını Mahire Esetova’yla da bir araya geldi.

Dünyaya örnek

Başkan İsmail Baran, iki kardeş ülkenin her zaman birbirlerini desteklediğini ve Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin diğer devletlere örnek olduğunu belirtti. Türkiye'nin Hocalı soykırımını asla unutmayacağını belirten belediye Başkan İsmail Baran, ilçede inşa edilen "Hocalı Şehitleri" abidesinin bu facianın gelecek neslin hafızasında kazınmış amacıyla yapıldığını vurguladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat