Özdilek

Aşayiş

İşçilerin cenazesi toprağa verildi

Kuzey Marmara Otoyolu’nun , Gebze İlçesi Tavşanlı mevkiinde yapılmakta olan viyadük çalışması sırasında,yaşanan üzücü iş kazasında yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi.

29 Kasım 2018 Saat: 15:44
İşçilerin cenazesi toprağa verildi
İşçilerin cenazesi toprağa verildi

Kuzey Marmara Otoyolu’nun , Gebze  İlçesi Tavşanlı mevkiinde yapılmakta olan  viyadük çalışması sırasında,yaşanan üzücü iş kazasında yaşamını yitiren  3 işçinin cenazesi, tamamlanan işlemleri sonrası  ailelerine teslim edilerek  gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

GEBZE Tavşanlı mevkiinde yapımı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde,önceki gün  sabah saatlerinde feci bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre; Otoyol Projesi kapsamında yapılan 7 nolu viyadükün yapımı esnasında, işçilerin üzerinde bulunduğu beton bloğun kayarak 30 metreden yere düşmesi sonucu, blok üzerinde bulunduğu öğrenilen 4 işçi yere düşen enkazın altında kaldı. Olayı gören diğer işçilerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 ekibi sevk edildi. Enkaz altında kalan işçilerin bulunması amacıyla bölgeye AFAD ekipleri de sevk edilerek arama ve kurtarma çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 12 saat süren arama kurtarma   çalışmalarında 1 işçi yaralı kurtulurken,  3 işçinin cenazesine  ulaşıldı.Kocaeli Valiliği tarafından olayla ilgili olarak gönderilen  ilk yazılı açıklamada  4 işçinin beton blok altında kaldığının değerlendirildiği ve  ekipler tarafından kurtarma çalışmalarına başlandığı belirtildi.  Kurtarma çalışmaları devam ettiği saat 14.15 sularında Kocaeli Valiliği ikinci bir açıklama geldi. Açıklamada  Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği  tarafından   kurtarma çalışmaları devam ettiğinden, toplum sağlığının ve ahlakının zedelenmemesi, kamuoyunun  yanlış bilgilendirilmemesi ve çalışmaların sekteye  uğramaması  için   olayla ilgili yayın yasağı  getirildiği bildirildi.Yayın yasağı ile birlikte  basın mensupları olay yerinden uzaklaştırıldı. saat 15.0sularında  gelen yazılı açıklamada, çalışmalar sonucu  Kani Öztürk isimli işçinin  yaralı olarak kurtarıldığı   duyuruldu.Akişam saat 17:30 sularında yapılan açıklamada,  enkaz altında kalan 1işçinin 17:15 itibarı ile  cenazesine ulaşıldığı  belirtildi.  Akiam saat 23:00 sularında  22:38 itibari ile 1 işçinin daha cenazesine ulaşıldığı  öğrenildi.  Son olarak 23:30 sularında  yapılan açıklamada  23:14 sularında 1 işçinin daha  cenazesine ulaşıldığı   ifade edildi. Sabah 11:00’de başlayan kurtarma çalışmaları   akşam saat 23:30 sularında   tamamlandı.Olay yerinden yaralı olarak kurtarılan  ve Samsunlu olduğu öğrenilen Kani Öztürk’ün Darıca Farabi Devlet Hastanesinde tedavisi devam ederken,  feci kazada  yaşamlarını yitiren   Bayram Kılıç,   Öztürk Yılmaz ve  Mehmet Sıddık  Canpolat’ın  cenazeleri İstanbul  Adli Tıp Kurumuna  gönderildi. Cenazelerin tamamlanan adli işlemler sonrasında yakınlarına teslim edileceği  Bayram Kılıç’ın cenazesinin  memleketi Samsun Canik,  Öztürk Yılmaz’ın İstanbul Ümraniye’de toprağa  verileceği öğrenildi. Aslen Kars’lı olan ve  uzun yıllardan bu yana Darıca Nene Hatun Mahallesinde ikamet eden  evli ve 3 çocuk babası  42 yaşındaki  Mehmet Sıddık Canpolat’ın cenazesi  ise tamamlanan işlemleri sonrası  ailesine teslim edilerek Darıca’ya getirildi.  Canpolat’ın cenazesi  Darıca Nenehatun Camiinde kılınan  ikindi namazı sonrası  Darıca’da toprağa verildi. Feci iş kazası ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat