Özdilek

Güncel

İnternet haberciliği ve sosyal medyaya ayar

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, internet haber sitelerinin basın kanunu kapsamına alınması için kanun teklifi sundu

11 Mart 2020 Saat: 17:37
İnternet haberciliği ve sosyal medyaya ayar
İnternet haberciliği ve sosyal medyaya ayar

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, internet gazeteciliği için TBMM'ne 19 maddelik kanun teklifi verdiğini söyledi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı yönetim kurulu üyelerini TBMM’sindeki odasında kabul eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter, internet haberciliğine teşvikin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Kanun teklifi ile internet haber sitelerinin basın kanunu kapsamına alınması, bu türdeki haber sitelerinin süreli yayınlar değerlendirilmesine dahil edilmesini önerdi. Milletvekili Yönter, statü belirsizliğinin ortadan kaldırılmasını ve İnternet gazetecilerine basın kartı verilmesi gerektiğini belirtti.

Değişiklik yapılması için kanun teklifinde yer alan bazı maddeler şöyle:

İnternet haber sitelerinin sorumluluklarının belirtilmesi amaçlanmış, İnternet gazeteciliği veri tabanı oluşturulması, İnternet haber sitesi çalışanlarına basın kartı verilmesi, daha fazla internet trafiği çekme amacıyla aldatıcı başlık ve fotoğraf kullanan internet haber siteleri hakkında yaptırım uygulanması, İnternet haber sitelerinde de resmi ilan ve reklam yayınlatabilmeleri amaçlanmıştır.

Ayrıca sosyal medyanın kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalarında bu kanun teklifine  ilave edileceğini kaydeden, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sahte hesapların açılmasının önüne geçileceğini, sosyal medyada hakaret, tehdit, şantaj gibi unsurlara da ağır cezalar getirileceğini sözlerine ekledi.

TGF Genel başkanı Yılmaz Karaca da MHP Genel Başkan yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in İnternet Medyası ile ilgili  meclise sunduğu yasa tasarısının bir an önce çıkması için birlikte çalışarak güç birliği yapılması gerektiğini söyledi. Basın sektörüne katkı sağlayacak bu tasarıyı hazırlayan İzzet Ulvi Yönter'e TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat