Özdilek

Güncel

İmar müdürleri Körfez’de buluştu

Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesinin imar ve şehircilik, planlama, yapı ve kontrol müdürlerinin katıldığı genel değerlendirme toplantısı, bu ay Körfez Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

24 Mart 2018 Saat: 00:01
İmar müdürleri Körfez’de buluştu
İmar müdürleri Körfez’de buluştu

Her ay bir ilçede gerçekleşen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesinin imar ve şehircilik, planlama, yapı ve kontrol müdürlerinin katıldığı genel değerlendirme toplantısı, bu ay Körfez Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler ve 12 ilçe belediyesinin imar ve şehircilik, planlama, yapı ve kontrol müdürlerinin katıldı.

Hiç bir değeri kalmaz

Körfez Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Kocaeli’de sağlanan bu birliktelik, Türkiye’ye örnek oluyor. Bu toplantılar sayesinde 12 ilçede de farklılık göstermeden belirli bir standart ile de imar uygulamaların yapılması sağlanıyor. İmarla ilgili özellikle yapılan çalışmalar belediyeler için önemlidir. Siz istediğiniz kadar yatırım yapın. İmara aykırı düzensiz yapılaşma varsa yaptığınız yatırımın hiçbir değeri yoktur” dedi.

İz bırakmalıyız

Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin Körfez’de hayata geçen projelerde uygulandığını belirten Başkan İsmail Baran, “Yaptığımız projelerde biz özellikle buna dikkat ediyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar bizi kökümüzden koparmaması lazım. Kökümüzle bağlantılı bir şekilde aynı mimaride daha modern yapılar olsun ama esintileri barındırmalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Değerlendirme yapıldı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler de kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Günler, “Aylık düzenli olarak bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyoruz. Düzenlemeler hakkında bilgiler aktarıyoruz” dedi. Daha sonra imar müdürleri hem yeni düzenlemeler hem de karşılarına çıkan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Etiketler: İsmail Baran,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat