Özdilek

Kültür/Sanat

İlyas Göçmen, 30 Ekim'de İzmit'te

Türk Fotoğrafının önemli mihenk taşlarından İlyas Göçmen,30 Ekim'de Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneğinin konuğu olacak

26 Ekim 2019 Saat: 12:38
İlyas Göçmen, 30 Ekimde İzmitte
İlyas Göçmen, 30 Ekim'de İzmit'te

İlyas Göçmen, 30 Ekim'de İzmit'te

Türk Fotoğrafının önemli mihenk taşlarından İlyas Göçmen,30 Ekim Çarşamba günü saat:18 30 da Cumuriyet Parkı Sanat Galerisinde  Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneğinin konuğu olacak

İlyas Göçmen kimdir

1944 Edirne doğumlu olan İlyas Göçmen`in fotoğrafla olan ilgisi uzun yıllara dayanır. Gerçek anlamda fotoğrafla 1980 senesinde İFSAK’a üye olmakla başladı. Bu tarihten sonra fotoğrafın sanat yönü ile ilgilenen Göçmen’in yapıtları yurtiçi-yurtdışında çeşitli albüm ve kitaplarda gerek tek gerekse portfolyo olarak yayınlandı.

1984 senesinde Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) tarafından “AFIAP” ünvanı ile onurlandırıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 200'e yakın ödül almıştır.

Meydan Laruse ansiklobedisinde fotoğraf sanatçısı olarak yer aldı.

1983 ve1985 senesinde kişisel sergilerini açan İlyas Göçmen, yurtiçi ve yurtdışında 220`den fazla toplu gösterime ve sergiye katılmıştır.

1985`te kurulan FOG fotoğraf gurubu kurucu üyeleri arasında bulunan Göçmen’in bu gurupla 1989 yılında yayınlanmış olan “Birikimler” adlı albümde ödüllü fotoğrafları yer almıştır.

Birçok dergide fotoğraf ve turizmle ilgili yazıları ve fotoğrafları yayımlandı.

Günümüz Üniversitelerinde fotoğrafla ilgili ders kitaplarında belgesel fotoğrafçı olarak örnek gösterilmektedir.

Ara Güler’in özel müzesinde ve bir çok yurtiçi, yurtdışı müzelerde fotoğrafı bulunmaktadır.

Selim Babulluoğlu (Azerbaycan’ın dünyaca ünlü şairi) İlyas Göçmen’in fotoğraf albümü kitabındaki fotoğraflarına bakarak İlyas Göçmen’in Şekil Defteri adlı şiir kitabını yazdı. Ayrıca bu kitap 7 ülkede kendi dillerine çevrilerek yayınlandı. Azerbaycan Kültür Bakanı Selim Babulluoğlu ve İlyas Göçmen’in bu çalışma ile tarihe geçtiklerini söyledi.

2016 yılında Bakü’de İlyas Göçmen’in Şekil defteri kitabı tekrar basıldı. Ayrıca fotoğraflar sergilendi.

Kültür Bakanlığımız tarafından İstanbul’un 100 fotoğrafçısı arasına alındı.

İlyas Göçmen 56 konu üzerinde çalışmalarını sürdürmekte, bunlardan en önemlileri 46 yıldır kırkpınar yağlı güreşlerinin fotoğraflanması, cansız mankenler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın özel izniyle Darülaceze’nin 5 yıldır belgesel fotoğraflarını çekmektedir. Bu çalışmalarından dolayı 2013 yılında çok önemli bir ödül olan TROY ödülüne layık görülmüştür.

Fotojurnalist ve yaratıcı fotoğraf tarzında çalışan İlyas Göçmen yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda jüri üyelikleri de yapmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat