Özdilek

Sağlık

İl Pandemi Kurulu 4. Toplantısı yapıldı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında İl Pandemi Kurulu 4. Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle gerçekleştirildi.

14 Haziran 2020 Saat: 15:54
İl Pandemi Kurulu 4. Toplantısı yapıldı
İl Pandemi Kurulu 4. Toplantısı yapıldı

İl Pandemi Kurulu 4. Toplantısı yapıldı

Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Deniz Eğitim- Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan,  Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu , İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı SG-71 Komutanı Ü. Tğm Can Bozkurt, K.B.B Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık,  Daire Müdür ve yetkilileri,  Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul,  Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Doç. Dr. Cengiz İpek  ve Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar katıldı.

 

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Covid-19 salgınıyla alakalı ülkemiz de ve İlimizde de yapılan yoğun çalışmalar olduğunu belirterek, Kocaeli’nin son durumu hakkındaki Pandemi Kuruluna sunum gerçekleştirdi.

 

 

 

Vali Aksoy: “ Pandemi süresinde  348 personelden oluşan 198 filyasyon ekibimiz  çok ciddi ve önemli  çalışmalar gerçekleştirdi. Bu süre içerisinde büyük bir özveri ile  görev yapan Vefa Sosyal ekiplerimiz de 65 yaş üstü ve evden çıkamayan kronik hastalarımızın 267311  taleplerini yerine getirmişlerdir. 

 

Açık alanlarda maske kullanımının zorunlu olduğunu belirterek, mase-mesafe vetemizlik uyarısında bulundu.

Açık alanlarda da maske kullanımı zorunlu olduğu halde vatandaşlarımızın kontrollü normalleşmeyi gevşeterek, maske ve sosyal mesafeye konusuna dikkat etmedikleri gözlemlenmiş olup, bu konuda  sahada görev yapan emniyet ve zabıta ekiplerinin vatandaşımızı uyararak, tedbirlerin daha sıkı alınması ve koronavirüsün tamamen hayatımızdan çıkana kadar maske, mesafe ve temizlik ilkelerine uyulması gerektiğini” belirtti.

Pandemi süresinde görev yapan en üst kademeden en alt kademede çalışan herkese teşekkür etti.

Pandemi sürecinde özveri ile görev yapan sağlık çalışanları   başta olmak üzere Emniyet, Jandarma personellerine, Kaymakam ve Vali Yardımcılarına, Üniversite Rektörlerimize ve ekiplerine, Milli Eğitime bağlı okullarımızda pandemi için üretim yapan öğretmen, öğrenci ve velilerimize, Kocaeli’nin değerli basınına ve görev alanına giren konularda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Pandemi nedeniyle veda ziyaretlerinde bulunamayacağım.  Bu güzide şehirde görev yapmanın mutluluğunu,  siz değerli Kocaeli’lere hizmet etmenin gururunu yaşıyorum diyen Vali Aksoy,  Kocaeli’nden ayrılırken gönlünün ve  kapısının her zaman açık olduğu belirtti.   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat