Özdilek

Siyaset

“İktidar patronlara teşvik sunmaya devam ediyor”

Elektrik şirketlerine yurttaşın cebinden "Pandemi yardımı" yapılacak olmasına EMEP'ten tepki geldi

22 Nisan 2021 Saat: 19:26
“İktidar patronlara teşvik sunmaya devam ediyor”
“İktidar patronlara teşvik sunmaya devam ediyor”

“İktidar patronlara teşvik sunmaya devam ediyor”

Elektrik şirketlerine yurttaşın cebinden "Pandemi yardımı" yapılacak olmasına EMEP'ten tepki geldi

Konuya ilişkin yazılı açıklama yayınlayan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağı'na göre elektrik şirketlerine 3 milyar TL para yardımı yapılacak, bu miktar da abonelerin faturalarına yansıtılacak. Yapılan bu düzenlemenin gerekçesi ise pandemi ve ekonomik daralma nedeniyle elektrik tüketiminin azalması, elektrik üretim fiyatlarının düşmesi, bu nedenle de santrallerin zor durumda kalması olarak ifade edildi" dedi.

"İNSANLAR KARANLIKTA YAŞAMAYA MAHKUM EDİLDİ"

Daha birkaç gün önce Fedai Kuşçu isimli işçinin korona virüse yakalandığı, çalışamadığı için cebindeki 12 lirayı eşine bırakarak yaşamına son verdiğini hatırlatan Erkan, "İktidar hala patronlara teşvik sunmaya devam ediyor. 2020 yılında 3 milyon 768 bin 638 abonenin elektrik faturası zamanında ödeyemedikleri için kesilirken elektrik şirketlerine yapılacak bu destek emekçileri ekonomik olarak daha da zora sokacaktır. Pandemi dönemiyle birlikte evde bulunma süresini arttığı, elektrik tüketiminin önemli bir şekilde arttığı bu süreçte insanlar karanlıkta yaşamaya mahkum edilmiştir" diye konuştu.

"EMEKÇİLER BİR KEZ DAHA MAĞDUR EDİLECEK"

"Kocaeli'de pandeminin ilk on ayında her 4 çalışandan 1'i gelirlerinin dörtte birini kaybetmişken şirketlere yapılacak bu teşvikin faturalara yansıtılması halkın daha da yoksullaşmasına neden olacaktır" diyen Erkan, "Salgının başından bu yana açıklanan paketlerde emekçiler yok sayılmış, patronlara teşvikler sunulmuştur. Alınan bu kararla da bir kez daha emekçiler mağdur edilecektir. Daha dün yine bir gece yarısı kararnamesi ile ticaret bakanı arkasında bir yolsuzluk bırakarak görevden alındı. Eski Bakan Pekcan kendi şirketinden bakanlık adına 9 milyon liralık dezenfektan satın alınmasını kabul ederken soruşturma açılmadan, hesap vermeden tek adamın kararı ile görev alınmıştır. Bugün bakanların yaptıkları yolsuzlukların soruşturulmadan, halka hesap verilmeden tek adam tarafından affedilmesi tek adam rejiminin halkı yok saydığını somut olarak göstermektedir" ifadelerini kullandı.

"İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN 1 MAYIS'A!"

Patronların yükünün vatandaşın omzuna yüklendiğini belirten Erkan, "Bugün Türkiye'de 10 milyon işsiz iş kuyruklarında beklerken, gündelik işler peşinde koşarken, milyonlarca işçi günde 47 lira ile yaşamaya mahkum edilmiş iken yapılacak bu düzenleme halkı daha da yoksullaştıracaktır. Bizlere reva görülen patronların yükünü üstlenmek, yoksullaşmaktır. İktidarın bizlere reva gördüğü yoksulluğa karşı çıkmanın yolu yan yana gelip daha çok sesimizi çıkarmaktır. Patronların yükünün omzumuza yükledikleri faturaları reddetmek, tek adamın kararı ile affedilen yolsuzluklara son vermek için, insanca bir yaşam için 1 Mayısta mücadeleye!" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat