Özdilek

Kültür/Sanat

İki Deniz Bir Araya Geldi; Adı: ŞİİR'di

Deniz İnan'la ''Şiir'in Kırk Yüzü'' adlı Şiir Dinletisi ve Sanatçı Deniz Ayfer Tüzün'ün ''Hayat Yaşamaktır Demek İçin; Deniz'den Şiir Tuttum'' adlı tek kişilik oyunu gerçekle

25 Şubat 2019 Saat: 00:14
İki Deniz Bir Araya Geldi; Adı: ŞİİRdi
İki Deniz Bir Araya Geldi; Adı: ŞİİR'di

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi'nin katkılarıyla, Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi'ne ait Taş Bina'da, Deniz İnan'la ''Şiir'in Kırk Yüzü'' adlı Şiir Dinletisi ve Tiyatrocu Deniz Ayfer Tüzün'ün ''Hayat Yaşamaktır Demek İçin; Deniz'den Şiir Tuttum'' adlı tek kişilik oyunu büyük bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti.


Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe, İzmitli Şiir Severler ve konuk misafirler büyük ilgi gösterdi. 150 kişi kadar katılım, salonda boş sandalye bırakmadı. Ayakta kalan dinleyicilerin boş merdivenlere oturmaları, şiir dinleyicilerinin memnuniyetinin adeta bir göstergesiydi. Etkinlikte katılımcılar arasında, Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş, Kişisel Gelişimci, Enerjist Ayşe Engin'de yer aldı.


Şair Deniz İnan, açılış konuşmasından sonra Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi'yi konuşmalarını yapması için sahneye davet etti.

Şair Deniz İnan; ''Herkese güzel bir akşam dileğiyle hoşgeldiniz demek isterim. Bildiğiniz üzere her ay bir büyük şiir etkinliği ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Ben, her şiir etkinliğimde bir toplumsal yaraya katkı için, bir sosyal sorumluluğa destek olmak adına bir yerlere bağış yapıyorum. Bu gecenin gelirini de bir hasta tedavisinde kullanılması için bağışlayacağız. Benim son iki şiir kitabım ve konuk sanatçımız Şair Deniz Ayfer Tüzün'ün de bir şiir kitabını bugün yararına bağışlıyacağız. Desteklerinizi bekliyoruz'' dedi.

Şair İnan; ''Bugün de sazı, sesi ve gönlüyle etkinliğim boyunca bize katkıda bulunacak, Türküler'in Üstadı Fethi Çaçan'a teşekkür etmek isterim. Bu gecenin düzenlenmesinde Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi'ne ve Başkanı Murat Kürekçi'ye ayrıca özel teşekkür etmek isterim. Şiir adına uzun süredir bir şeyler yapmaya çalışıyorum bu şehirde. Biz sanatçılar küçük desteklerle büyük işler yapıyoruz. Desteklerinizi esirgemeyin. Ben şiir etkinliklerine başladığımdan bu yana, beni takip eden gençlerin başlarda dinleyici şimdilerde ise ceplerinde şiir sakladıklarını görmek beni ne kadar mutlu ediyor bilemezsiniz. Yaptığım şeylerin doğru olduğunu gösteriyor bunlar. Tekrar güzel seyirler ve dinlemeler diliyorum'' diye ekledi.

Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kürekçi; ''Katılımın bu kadar yoğun olması bizi oldukça mutlu etti. İzmit'te sanat adına bu kalabalığı görmek gurur verici, umut verici. İyiki geldiniz. İyi dinletiler'' dedi.

Şiir Sevdalısı olan ve elim bir şekilde hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi Öğrencisi Hayrettin Ömeroğlu'nun anılmasıyla ve Şair Deniz İnan tarafından seslendirilen duygusal bir şiirle başlayan şiir dinletisinin ardından; Kocaeli'nin sevilen isimlerinden rahmetli Şair ve Gazeteci Ruşen Hakkı içinde, kızı tarafından ve Şair Deniz İnan tarafından birer şiir okundu.


Sevenleri tarafından Şapka Şairi diye adlandırılan Şair Ramazan Gecenoğlu'da, ŞAPKA şiiri yanında bir kaç şiir seslendirdi.


Ardından Konuk Şair, Tiyatrocu Deniz Ayfer Tüzün kendi yazdığı tek kişilik oyunu ''Hayat Yaşamaktır Demek İçin; Deniz'den Şiir Tuttum'' ile sahne aldı. Dekorun ve gösterimin göz doldurduğu oyun büyük alkış aldı.

Verilen arada Deniz İnan ve Deniz Ayfer Tüzün Şiir Kitapları'nı sevenleri için imzaladı.


Aranın ardından, karışık nizamda, şiir okumak isteyen gençlere, yazdıkları veya sevdikleri şiirleri sahnede sunma imkanı verildi. Fethi Çaçan lirik ezgileriyle salonda sıcak bir atmosfer yarattı. Uzun süredir Kocaeli’nde kültür sanat ve şiir etkinliklerinin çok az olduğunu dile getiren sanat severler böylesi etkinliklerin devamını dilediler.

Gece'nin Sahibi Şair Deniz İnan sunumuyla geceyi yönetirken, şiirleriyle kulaklara ve gönüllere bir kez daha taht kurdu.

Deniz İnan Kim dir?

Göçmen bir ailenin İzmitli kızı olan; şiirlerindeki imge tamlamaları ile okuyucularını maceralara sürükleyen, ilk iki şiir kitabı Aşkın Nü Hali ve Kırkyama’nın üzerine, çizgisini bozmamış ve frekansı hiç düşmeyen üçüncü kitabı yakın zamanda piyasaya çıkan Mor Mahzen'in yazarıdır.

17 yıldır şiir sahnelerinde yer alan şair, son üç yıldır da İzmit’te “Şiirin Kırk Yüzü” adıyla kendi şiir sahnesini yapıyor. Üç yıldır her ay sahne alarak; şiirlere, şairlere ve tüm şiir severlere kapılarını açıyor. ''Şiirin Kırk Yüzü'' etkinliklerinde Deniz İnan, genç şiirsever ve şairleri sahneye ısrarla davet ederken, gençlerin yetiştirilmesinde ki emeği ile İzmit’te adından söz ettiriyor.

Şair Deniz İnan aynı zamanda, ''Şiir ve Şarap'' geceleri ile İzmit'in önemli isimlerine kendi evinin kapılarını açarak şiirin yudumlandığı, dizelerin damakta tat bıraktığı gecelere de imza atıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Ulusal bir kanalda yaptığı ''Poetika Kültür Sanat'' proğramı ile ülke çapında kendinden söz ettirdi.


Deniz Ayfer Tüzün Kim dir?

Cumba Kültür Sanat Platformu'nun Kaptanı ve aynı zamanda Cumba/Hane Tiyatro Topluluğu'nun Atölye Eğitmeni Deniz Ayfer Tüzün, Tiyatro Grubu'nun tüm oyun metinlerini yazıp, yönetmektedir.

Özellikle kadın ve çocuklar için sosyal sorumluluk projelerinde hem kişisel, hem grup olarak yer aldıklarını ve buna devam edeceklerini belirten Tüzün; Cumba Kültür Sanat Platformu olarak geçen yılda ''Bizi Öldürmeyin'' adlı oyunları ile yedi kez kapalı gişe oynamıştı.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat