Özdilek

Ekonomi

İhracatta Devlet Destekleri’ KOTO’da anlatıldı

Kentimize yeni ihracatçı iş insanları kazandırmak amacıyla yoğun çalışmalar sürdüren Kocaeli Ticaret Odası, devletin ve KOTO’nun ihracatçılara sağladığı desteklerin detaylarıyla anlatıldığı

18 Mart 2019 Saat: 12:07
İhracatta Devlet Destekleri’ KOTO’da anlatıldı
İhracatta Devlet Destekleri’ KOTO’da anlatıldı

İhracatta Devlet Destekleri’ KOTO’da anlatıldı

Kentimize yeni ihracatçı iş insanları kazandırmak amacıyla yoğun çalışmalar sürdüren Kocaeli Ticaret Odası, devletin ve KOTO’nun ihracatçılara sağladığı desteklerin detaylarıyla anlatıldığı ‘İhracatta Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi

 

İhracat atağı 1 yıl önce başladı

Başta ülke ve kent ekonomisinin, yeni ihracatçı iş insanları ve yeni dış ticaret sahalarıyla güçleneceğine inanan Kocaeli Ticaret Odası, 1 yıl önce ‘İhracat Atağı Projesi’ başlatmış, ihracat yapmak isteyen işletmelere yol göstermek üzere yol çıkmıştı.

 İhracatta Devlet Destekleri’ KOTO’da anlatıldı

Türkiye’de sayılı Odalarda kurulan ‘İhracat Destek Ofisi’ni de ilk kuran Odalar arasında yer alan KOTO, hem eğitimleriyle hem de alanında uzman personeliyle, işletmelere ihracatta kılavuz kaptanlığı yapmaya başlamıştı.

İhracatçılara tanınan kolaylıklar

KOTO’nun ‘İhracat Atağı’ bir yıl içinde sayısız işletmeye ihracat motivasyonu sağlarken, yeni bilgilendirme programları da hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli Ticaret Odası’nın Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği ‘İhracatta Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı’nda, KOTO’nun bu alandaki detaylı çalışmaları ve devletin ihracatçılara tanıdığı kolaylıklar anlatıldı.

Katılım yoğun oldu

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer ve KOTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Atalay ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa; Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Planlama ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Sıddık Kaya, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Makina, Otomotiv, Elektrik ve Elektronik Ürünleri Dairesi Başkanı İsmail Bozdemir, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Necmi Uğurlu, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Ceylan Er, Ticaret Bakanlığı Gümrük ve Ticaret Uzmanı Bilge Başaran ile çok sayıda iş dünyası temsilcisi katıldı. Programda, İhracat Genel Müdürlüğü Maden, Metal ve Orman Ürünleri Daire Başkanlığı Ticaret Uzmanı Uğur Yalçın, kapsamlı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi.

Gezer: yeni pazar alanları kıazandırmak için

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gezer, “Bildiğiniz gibi Kocaeli “ülkemiz ekonomisinin lokomotifi” sanayinin, ticaretin ve ihracatın merkezi konumundadır. 38 liman ve iskelesi, 2 üniversitesi, Bilişim vadisi ve 13 OSB’si ile hem ekonomi de hem de ulaşımda bir cazibe merkezidir. Ancak Kocaeli’nin bu konumunun sürdürülebilmesi katma değerli, ileri teknolojik ürünlerin üretimi ve ihracatının arttırılması ile mümkün olacaktır. Bizler Kocaeli Ticaret Odası olarak üyelerimize yeni Pazar alanları kazandırmak ve ihracat potansiyellerini arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda üyelerimizin devlet desteklerinden de azami derecede faydalanması adına çeşitli programlar düzenlemeye devam ediyoruz.

KOTO’nun yol göstericiliğinde…

Geçtiğimiz yıl Odamızın başlatmış olduğu ve halen uygulamaya devam ettiğimiz “ihracat atağı projesi” kapsamında Odamız üyelerinin ihracat potansiyellerini arttırmak adına birçok program gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hedefimiz, KOBİ’lerden başlayarak bütün iş dünyasının, ihracat potansiyeli yüksek firmaları daha yukarılara taşımak ve ihracatçı olmayan ya da çok az ihracatı olan firmalara da yol gösterici olarak onlarında ilerlemelerine yardımcı olmaktır” ifadelerine yer verdi.

Kolay başvuru için kolaydestek.GOV.TR

Akabinde, İhracat Genel Müdürlüğü Maden, Metal ve Orman Ürünleri Daire Başkanlığı Ticaret Uzmanı Uğur Yalçın’ın sunumuna geçildi. Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatçılara sunulan 14 farklı destek kalemi bulunmaktadır. Bunlar Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Yurtiçi ve Yurtdışı Fuar Desteği, Markalaşma ve Turquality Desteği, Alım Heyeti ve Sektörel Ticaret Heyeti Desteği, Ur-Ge Desteği, E-Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği, Tasarım Desteği, Küresel Tedarik Zinciri Desteği, Belge Desteği ve Ofis-Mağaza Tanıtım Desteği’dir. Söz konusu desteklerin  daha kolay ve anlaşılır biçimde sunulması amacıyla kolaydestek.gov.tr bağlantılı web sitesinin kurulduğu bilgisini paylaşan Yalçın, “Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçı firmalarımızı çok önemsiyor, devletimizin sizlere sağladığı destekleri anlatmak için üst düzey performans sergiliyoruz. Desteklerimizi daha anlaşılır sunmak ve kullanımını kolaylaştırmak amacıyla kolaydestek.gov.tr web sitemizi kullanımınıza sunduk. İhracat yaparken müşteri bulmaktan yurt dışında reklam vermeye, fuarlara katılmaktan müşterileri için uygun kredi bulmaya kadar sayısız desteğin detayları dilediğin yerden kolaydestek.gov.tr’de. Tek tıkla desteği tüm detaylarıyla öğrenebiliyor, aynı zamanda başvurabiliyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat