Özdilek

Güncel

Iğdır’da dünya Azerbaycanlılar Hemreylik ateşi yakıldı…

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Merkezi ve Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi Müdürlüğü birlikte ‘Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik (Dayanışma) Günü’ programı düzenlediler.

29 Aralık 2018 Saat: 17:38
Iğdır’da dünya Azerbaycanlılar Hemreylik ateşi yakıldı…
Iğdır’da dünya Azerbaycanlılar Hemreylik ateşi yakıldı…

Iğdır’da dünya Azerbaycanlılar Hemreylik ateşi yakıldı

Düzenlenen programa Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Şube Temsilcisi Behbud Gadalı, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Eğitim-Bir-Sen il Başkanı Erkan Çiğdem, ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Dernek Başkanı Ziya Zakir Acar ve Haydar Aliyev fen Lisesi Okul Müdürü Hikmet Ulaş ile birlikte okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

 

Azerbaycanlı oluşundan her zaman gurur duyduğunu belirten Haydar Aliyev’in dünya Azerbaycanlılar hemreylik (Dayanışma) gününü ilan etmesinin ne kadar ileri görüşlü olduğunu belirten ASİMDER genel Başkanı Gülbey, “31 Aralık gününü dünya Azerbaycanlılar dayanışma günü olarak ilan eden rahmetli Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev çok iyi bir vatansever ve liderdi. Dünyanın hangi ülkesinde yaşamasına bakılmadan tüm kendini Azerbaycanlı his edenlerin dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olarak birliklerini koruması adına yılda bir günde olsa 31 Aralık gününü hemreylik günü olarak Azerbaycan parlamentosuna teklif edip resmi karar çıkartmıştır. Bugün rahmetle anmak ve bugünü ilan etmesinden dolay Haydar Aliyev’in isminin verildiği bu lisemizde bu önemli günü anmak daha anlamlı olacağı düşüncesiyle birliğimizin devamlı yanan ve sönmeyen bir ateş olsun diyerek ‘Birlik Ateşi’ yaktık” dedi.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Şube Temsilcisi Behbud Gadalı ise, “Azerbaycan halkının milli bayramı olan hemreylik (Dayanışma) gününden dolayı tebrik ediyor ve selamlıyorum. Bu bayramın Cumhurbaşkanımız Haydar Aliyev’in adının verildiği lisede kutlanması ayrı bir gurur verici olaydır. 16 Aralık 1991 yılında Nahcıvan Ali Meclis başkanıyken Haydar Aliyev 31 Aralık gününü dünya Azerbaycanlılar hemreylik günü olarak kabul etti. Azerbaycan’ın bugün ki gelişmesinin temelinde Haydar Aliyev büyük emekleri vardır. Azerbaycan Türkiye arasındaki yatırımlar sadece ülkelerimizi değil bölgede ki diğer ülkeleri de kalkındırmıştır. Bizim %20 toprağımız Ermeniler tarafından işgal altındadır bunu unutmuyoruz. İnşallah topraklarımızı geri alıp bu bayramlarımızı o topraklarımızda kutlayacağız. Biz bir millet iki devletiz bu bilinç dünya döndükçe devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Programın sonunda katılım sağlayan katılımcıların dilek ve temennilerini belirten konuşmalar yapılarak meşalelerle birlik ateşinin tutuşturulmasıyla program sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat