Özdilek

Aşayiş

Huzura takıldılar

Emniyet Genel Müdürlüğü bağlı Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından, Vatandaşın güven ve huzur ortamının ve suçluların yakalanması amacıyla, ülke genelinde “Türkiye Güven ve Huzur Uygulaması” yapıldı.

4 Ekim 2018 Saat: 09:08
Huzura takıldılar
Huzura takıldılar

 Kocaeli’nde de  bu kapsamda  03.10.2018 günü 09:00– 18:00 saatleri arasında Av Malzemeleri ve Proteknik Satışı Yapılan Yerlerde, 17.00-19.00 saatleri arasında AVM İçleri ve Çevreleri İle Kafe, Kahvehane, Park Ve Bahçelerde, 21.00-23.00 saatleri arasında Umuma Açık Eğlence Yerleri ve Çevrelerinde  875 personelden oluşan  130 ayrı ekip ile 2 detektör köpek huzur uygulaması yapıldı.

Kocaeli genelinde yapılan uygulamalarda, 5 bin 36 şâhısa kimlik kontrolü yapıldı.  Kimlik kontrolü yapılan şahsılardan,  çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 16 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca kayıp olarak aranan 1 çocuk bulundu.  Uygulama kapsamında 213 iş yeri kontrol edildi. kontrol edilen iş yerlerinden 1 iş yerine  iş yeri açma ve çalıştırma belgesi bulunmamasından,1 iş  yerine  kapalı alanda nargile içilmesine müsaade etmekten, 4  iş yerine işyerine çalışanların kimlik bildirimlerini bildirmemekten   ve 1 iş yerine canlı müzik ruhsatı bulundurmamaktan işlem yapıldı.Uygulamada kontrol edilen 108 araçtan, eksik evrak ve kural ihlallerinden 6 araca 2 bin 774 lira para cezası uygulandı. 1 araç sürücüsüne alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 3 bin 382 lira para cezası kesildi.  Ayrıca durdurulan bir araç sürücüsünün yapılan üst aramasında 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait  5 fişek ele geçirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat