Özdilek

Çevre

Hünkar Çayırı Meclis'e taşındı

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı’nın satılması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşma yaparak tarihe ve millete yapılan saygısızlığı gündeme taşıdı.

11 Ocak 2018 Saat: 10:58
Hünkar Çayırı Meclise taşındı
Hünkar Çayırı Meclis'e taşındı

Hani Osmanlı torunuydunuz…

Tahsin Tarhan “ İki senedir Hünkar Çayırı’nın satılması engellemek için bütün demokratik yollara başvurduk. Yetkili makamlar “Asla Satılmayacak” dediler. Ancak öğrendik ki Erzincanlılar Vakfına tahsis edilmiş. Hem de pul parasına.

Hünkar Çayırı bir tarihtir. Osmanlı torunu olmakla övünenlerin önce tarihe ve onun mirasına sahip çıkması gerekir.” Dedi.

 

Çağ açıp, çağ kapatan padişahın mirası satıldı

Tahsin Tarhan “Söz konusu olan Hünkar Çayırı sıradan bir yer değildir. Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed’in vefat ettiği yerdir. Tarihi mirasına sahip çıkmayan toplumlar asla iflah olmazlar. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Rant için gözü hiçbir şey görmeyenleri tarih asla affetmeyecektir.” Dedi.

 

3 ay önce satmıyoruz. şimdi satıyoruz.

Tarhan “İktidar her zamanki gibi tutarsız politikalar izlemeye devam ediyor. 3 ay önce soru önergesi ile Hünkar Çayırı’nın akıbetini soruyoruz. Özelleştirme kapsamında mıdır? Tarihi dokusunu bozacak bir girişim var mıdır? diyoruz. Maliye Bakanı Naci AĞBAL yazılı olarak cevap veriyor:  “Asla böyle bir durum söz konusu değil.” Aradan 3 ay geçiyor Hünkar Çayırı satılıyor. Bu millete karşı yapılan bir ayıptır, saygısızlıktır.” dedi.

 

 

Erzincanlılar vakfı ile başbakan’ın bağlantısı nedir?

Tarhan,Hünkar Çayırı’nın 30 yıllığına Erzincanlılar Vakfına tahsis edilmesini duyduğumuzda bizlerin aklına Sayın Başbakan geliyor.

Çünkü Sayın Başbakan Bu derneğin onursal üyesi…

Soruyoruz?

Bu durumdan Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın haberi var mıdır?

Yoksa tarihi bir miras, ranta kurban edilerek Başbakan zora düşürülmek mi isteniyor?

Vakıf Hünkar Çayırını Sözde Okul veya Üniversite yapımı için kullanacakmış.

Hünkar Çayırı, Üniversite için kullanılacaksa hemen bitişiğinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesi için kullanılmalıdır.” Dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat