Özdilek
Fakir Yılmaz
Fakir Yılmaz

Hollywood Siyaseti..

Bir taraftan 'benim anamda, bacımda başını örtüyor' diyen diğer taraftan birilerinin siyasi logo haline getirdiği gibi gayet normal ve de insanlık hali olan başörtüsü meselesi.

2 Kasım 2021 Saat: 12:19

Kart-Kurt deyip hala görmezden gelinen Kürt meselesi gibi bir çok mesele yüzünden yıllarca yapılan zulümlerin biriktirdiği mağduriyeti en güzel şekilde kullanıp, iktidar olanları biliyor musunuz bilmem.
Ama birilerinin mağdur rolleri oynayıp, elde ettikleri iktidarlarının devamı için oynadıkları rollerde kendilerine asıl pardon 'yardımcı oyuncu' görevi ile rol alanlarla birlikte hep ya da uzun süre iktidarda kalırlar.
Bu yardımcı oyuncu diğer adıyla rol kesenlerin başında gelenler ise kanla sulanan Ortadoğu'da yeni bir İsrail oluşturma, siyah kan denen petrolü elde etme adına kurdukları planının yani kısa adı BOP, uzun adı Büyük Ortadoğu Projesi olan ve birinin de 'Ben BOP'un eş başkanıyım' dediği oyunu kuran Amerika ve tayfası gelir.
Ve bu rolü oynarken de kendisine düşman bir toplum oluşturmaya çalışır, rahmetli Sunal'ın 'sahte kabadayı adlı filmindeki rolü gibi..

Ve 'Bana vur, seni kabadayı sansınlar' diyen o filmin en bariz örneği de yıllardır oynanan filmi yine pardon Molla Rejimi ile yönetilen İran halkına düşman gibi görünüp, neftin başında bulunan Mollalarıyla arka kapılarda ortak yürüttükleri asıl iktidarıdır.
Ve her seçim dönemi bu rolünü sergileyen aynı Amerika ile tayfası yine sahne de ve son büyükelçiler konusuna benzeyen 'Bana vur, dövüyormuşsun gibi. Beni güçlü sansınlar bak Reis ne yaptı gördün mü diz çökmedi.." desinler senaryosuyla oynadıkları filmin vizyonunu sergileyerek reyting yaparlar.
İşte dün ele aldığım ve birçok okurun "Ya sen ne diyorsun yoksa sen de Reis ci misin" diyerek sözde beni eleştirdikleri "Hepsi gidecek, Erdoğan kalacak" başlıklı yazımda anlatmak istediğimi anlamayanların durumudur anlatmak istediğim..
Yani her seçim dönemi ve arifesinde top, tüfek, silah, teknoloji yetmez Hollywood sahneleriyle dünyaya rol veren Amerikan filmini izliyoruz yine bugünlerde biline..
Onun için yeniden diyorum ki; Muhalefete destek verdiği ileri sürülen Bıden dahil hepsi gidecek Erdoğan yine kalacak benden demesi..
İnanmıyorsanız Roma'daki sonu kötü bitmiş gibi görünen filmi bir kez daha izleyin, hem de yardımcı oyuncu Amerika, Avrupa yani G-20 toplantısındaki bölümü...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İmamoğlu'nun Erdoğan'ı Klonlaması..2 Nisan 2024 Saat: 12:03
Şimdi adı sanı geçmeyenlerin başında gelen biz Ardahanlıların bir zamanlar gelini olan, Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu hatırlayanınız var mı?
Kadın Girişimciler Ardahan'lı mı?1 Kasım 2023 Saat: 01:24
Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edildi
**Ardahan'ı Bu Yıl da Tüm Dünyaya Öyle Çok Tanıttık ki!..22 Ekim 2023 Saat: 20:01
Her yıl ortalama bin ila bin beş yüz kişi göç etmeye devam ettiği için neredeyse Vilayet rütbesi alınıp, yeniden kasaba ilan edilecek.
AK Parti ve MHP'yi Kurtaran Bahçeli..19 Nisan 2022 Saat: 09:34
Bir zamanlar ‘Bitti, tükendi’ denen MHP’yi siyasi arenada hala dimdik ayakta tutan isim kimdir?'
**Cumartesi ölümü...17 Nisan 2022 Saat: 13:49
Bir kuş misali uçup giden hayatın ne kadar kısa olduğunu bir kez daha hissettiğim haberi aldığımda şaşırıp, şok olurken bu haberi nasıl yapacağımı düşündüm.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat