Özdilek

Kültür/Sanat

Hocalı Şiir Yarışması Ödül Töreni TADEF'te Gerçekleşti

Karabağ’da gerçekleşen Hocalı soykırımının 25’inci yılını anmak üzere Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen şiir yarışmasının ödülleri törenle verildi.

27 Şubat 2017 Saat: 21:21
Hocalı Şiir Yarışması Ödül töreni TADEFte Gerçekleşti
Hocalı Şiir Yarışması Ödül Töreni TADEF'te Gerçekleşti

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde 25 Şubat 1992 yılında gerçekleşen ve resmi kayıtlara göre 613 kişinin hunharca katledildiği ve yüzlerce insanın hala kayıp olduğu Hocalı Soykırımı’nın anma törenleri bütün dünyada olduğu gibi Kocaeli’nde de gerçekleşiyor. Bu kapsamda Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu tarafından bir şiir yarışması düzenlendi.

21 Şubat 2017 günü Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Ressam İlhan İşbaşı, Kocaeli Şairler Yazarlar Derneği Üyesi Seyfettin Karamızrak, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu üyesi Mehmet Seven ile Kocaeli Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Alptekin Cevherli’den oluşan jüri tarafından yapılan oylamada; birinciliğe Osman Nuri Koçak Birlikten Kuvvet Doğar adlı eseriyle, ikinciliğe Yasin Semiz Hocalı Katliamı adlı eseriyle, üçüncülüğe de Nihat Malkoç Hocalı Hüznü adlı eseriyle seçilmişlerdi.

24 Şubat 2017 Cuma saat 17.30’da Kocaeli Haydar Aliyev Azerbaycan Kültür Merkezi ve TADEF Merkezide olan dernek binasında düzenlenen ödül töreninde çok yoğun bir katılım vardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya ÖZAK, Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimkızı, Türk Halkları Konseyi Genel Başkanı Mahmut Oral, Selçuklu Düşünce Grubu Başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Nermin Tol ve Fazile Özkurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, İLESAM temsilcisi Aida Zeynelova, Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı Köksal Güler, Kocaeli Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Alptekin Cevherli ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan Nesimi Vali Yardımcısı Gülnare Hanım, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Türkiye Masası Şefi Kenan Memmedov, Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç ve 2. Başkanı ve Uluslararası Gazeteci Veysel Kavrayan, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan Ve eşi başta olmak üzere Türkiye ve Azerbaycan’dan çok sayıda davetli ve misafir katıldı.

Ödül töreninden önce birinci olan şiir şairi Osman Nuri Koçak tarafından bir kez daha seslendirildi. Plaketlerin ve Teşekkür Belgeleri’nin takdimi ardından İzmit Belediyesi tarafından sağlıklı yaşamı teşvik amacıyla hediye edilen bisiklet takdim edildi.

Tören, iki devlet ve bir millet olan Türkiye – Azerbaycan dostluğuna, Türk Dünyası’nın birlik beraberliğine ve Ermenilerin yaptığı Türk soykırımlarına vurgu yapılan konuşmalardan sonra aile fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Havber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat