Özdilek

Kültür/Sanat

Hocalı Katliamı İzmir'de Yolayrımında Oyunuyla Anılacak

Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği, yaklaşan Hocalı Katliamı Anma günü sebebiyle bir dizi farkındalık ve anma etkinlikleri hazırlamaktadırlar.

16 Şubat 2017 Saat: 22:02
Hocalı Katliamı İzmirde Yolayrımında Oyunuyla Anılacak
Hocalı Katliamı İzmir'de Yolayrımında Oyunuyla Anılacak

24 şubat 2017, 19:30’da İzmir Fuar Gençlik Tiyatrosunda Yolayrımında tiyatro oyununu gösterime sunacak. Oyundan önce konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak. Anma töreni büyük katılımla gerçekleşecek. Törenin sunumunu tiyatro oyununun da yönetmeni olan Roza İbadova Kocamaz gerçekleştirecek.

Oyun, 1992 yılının Şubat ayının 25’ini 26’sına bağlayan gecede Ermeni ve Rus kuvvetlerinin gerçekleştirdiği Hocalı Katliamına ithafen kurulmuş tek kişilik oyundur.

Oyunun konusu, Hocalı Katliamı’nda bütün ailesini kaybetmiş ve esirlirlikten kurtulmuş bir kadının hayatını ve yaşadıklarını anlatıyor.

Oyunun yönetmeni Roza İbadova Kocamaz, Azerbaycan Devlet Medeniyyet ve İncesenet Üniversitesi oyunculuk bölümünü bitirmiş, devlet genç tamaşacılar tiyatrosunda çalışmıştır. Çeşitli dizilerde kısa ve uzun filmlerde rol almıştır. Evliliğinden dolayı İzmir’e yerleşip hali hazırda Han Tiyatrosu’nda sanatını devam ettirmektedir

Tek kişilik oyunda oyuncu Vüsale Gülmemmedova Gürler, Azerbaycan Devlet Medeniyyet ve İncesenet Üniversitesi oyunculuk bölümünü bitirmiş. Çeşitli projelerle televizyon sahasında çalışmıştır. Evliliğinden dolayı İzmir’e yerleşip hali hazırda sanatını devam ettirmektedir

Oyunun senaryosu ise Orhan Muhtarlı’ya aittir. Birçok eseri bulunan senaristin beyaz perdeye aktarılmış senaryoları da bulunmaktadır. Kocamaz; ‘’ bundan sonra da birçok oyunlar hazırlayıp izleyicilerimizin sevgisini kazanıp bir tiyatro çatısı altında birleşerek oyunlarımıza devam edeceğiz’’ sözlerini ifade etti.

Dernek Başkanı Cevahir Ahmedova ise; ‘’Hocalı Soykırımını hiçbir zaman unutmadık, unutturmayacağız... Bu yara yıllardır bizim kalbimizdedir. Dünyanın neresine gitsek de bu acıyı gösterecek, anacak, hak ve adaleti herkese ulaştırmaya çalışacağız… Çok üzgünüz ancak dik ve vakur duruşumuzu bozmadan mücadelemize anayasal, demokratik ve hukuk çevresinde yürüteceğiz. Yaşasın Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği…’’ sözleriyle duygusal ifadelerde bulundu.

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat