Özdilek

Sağlık

HK PERFORMANS Sağlıklı Yaşam Merkezi

HK PERFORMANS Sağlıklı Yaşam Merkezi, Kocaeli Hamzadağ'da bulunan adresinde sağlıklı detoks ve yaşam merkezi ile bütüncül bir yaklaşımla hizmet vermektedir.

28 Ekim 2018 Saat: 23:16
HK PERFORMANS Sağlıklı Yaşam Merkezi
HK PERFORMANS Sağlıklı Yaşam Merkezi

HK PERFORMANS'ın yaratıcısı ve Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kargulu'yu biraz tanıyalım. HK PERFORMANS Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin hedefleri nelerdir? bunlara bakalım.

Halil Kargulu kimdir? Kısaca tanıyalım;
1976 Ankara doğumlu Kargulu, Üstün Performans Uzmanı ve noter tasdikli çalışmaları ile Dünya'nın en hızlı ve farklı sürelerde en çok zayıflayan insanıdır.
''Yeni Nesil Web Tabanlı Profesyonel Bireysel Kilobekçiliği'' sisteminin ve Obezite İle Mücadele Derneği'nin (OMDER) Kurucu Başkanıdır. 25 yıllık spor geçmişi mevcut Milli Sporcu'dur. Üniversite eğitimine Psikoloji bölümünde devam etmekte olup, Vücudun Şifresi 1, 2 ve Gelişerek Değişim 1, 5 serisi kitaplarının yazarı olarak sisteme farklı bir pencereden bakmaktadır.


Tüm çalışmalarının yanında, Dünya'da bir ilk olarak yazılı ve görsel medyada, insanların beyinlerini uyuşturan ve zihinsel köleleştiren sektör haberlerine karşı 'Obezite Eleştirmenliği' yapmakta olan Halil Kargulu, evli ve 3 çocuk babasıdır.


Halil Kargulu'ya sorduk, misyon ve vizyonunuz nedir? diye;


''Az ya da çok kilo problemi olan, sahip olduğu problem neticesinde fiziksel, ruhsal ve sosyal yıpranmalar yaşayan ya da yıkımlara uğrayan insanların fiziksel, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarına cevap vererek, performans ve kararlılık gerektiren sağlıklı yaşam ve zayıflama maratonunda; uzun ve zorlu çalışmalar sonucunda elde ettiğimiz beslenme alternatif ve stratejilerinden oluşan seçenekler sunmak, başarıyı hedeflemiş uzman bir kadroyla sürecin her aşamasında yanlarında olmak. 
Sağlıklı beslenme adına alışkanlıklar yaratmak, var olanları revize etmek ya da değiştirmektir. İnsanların her yıl daha fazla şişmanlamasına neden olan mevcut sistemi ve beynimize kazınmış önyargıları, kemikleşmiş inanışları yıkarak, zihinlerimize sağlam format atarak beyinleri özgürleştirmektir'' diye misyonlarını anlatan Kargulu vizyonlarını ise şu şekilde açıkladı.


''Sağladığımız kaliteli hizmet ve etkin beslenme stratejileriyle üyelerimizin her daim yanında olup onlara değer katarak onlardan aldığımız enerji ve birlikte oluşturduğumuz sinerji ile Türkiye ve dünyada kitleleri peşinden sürükleyen sağlık hareketi olmak nihai hedefimizdir. Geleceğinizin aydınlık olması için, içinizdeki ışığı bulmanızı sağlamaya çalışmaktır. Mükemmel bir tasarım ve donanımda yaratılmış insanoğluna faydalı çalışmalar yapmak ve obezitede zayıflamaya dair çözümler üretmek, bütün bunların yanında hızlı, sağlıklı ve bilinçli zayıflama yöntemlerini somut ve herkes için uygulanabilir hale getirmektir. Obezitenin bir sağlık problemi olmanın ötesinde ağır sosyal ve psikolojik yıkımlar doğuran bir sorun olduğuna ve uzmanlık gerektiren bir takım çalışmasıyla halledilebileceğini biliyoruz'' dedi.


Sözlerine devam eden Kargulu bize şunları kaydetti; ''Gelişimi bir yaşam biçimi olarak benimsiyoruz. Yaptığımız her işte, ürettiğimiz her üründe ve sunduğumuz her hizmette en yüksek performansı hedef alıyoruz. Üyelerimiz, gelişme anlayışımızın odak noktasıdır.


Değişime açık, öncü girişimcilik ruhunu içimizde taşıyoruz. İnsanlığın mutluluğuna yatırım yapmak değişmez geleneğimizdir.


Topluma ve çevreye olan duyarlılığımızın bir sonucu olarak toplumsal yaşamın her alanında hizmet verme geleneğini sürdürüyoruz. İnsanlığın mutluluğuna, geleceğine ve ideallerine yaptığımız katkıların gururunu paylaşıyoruz.


Hiç düşündünüz mü sizi durduran nedir? Sizi durduran "Atalet"tir.


Atalet , ''Amaca yönelik eyleme geçmeme" demektir. Yıllardır başarılı olmak için hayaller kuran, hedefler koyan, planlar yapan ama bir türlü ilk adımı atamayan kişilerin sorunu da atalet halinde yaşıyor olmalarıdır.


2.Sizi durduran "Öğrenilmiş Çaresizlik"tir.


Öğrenilmiş çaresizlik, kişinin herhangi bir durumda çok sayıda başarısızlığa uğrayarak, bir şey yapsa da hiçbir şeyin değişmeyeceğini olayların kendi kontrolünde olmadığını, o konuda bir daha asla başarıya ulaşamayacağını düşünmesidir. Öğrenilmiş çaresizlik, geçmişteki acı deneyimlerden çıkarılan negatif şartlanmaların bugünkü davranışları belirlemesidir. Bir daha deneme cesaretini kaybetmesidir.


Kilobekçilerimizin bu noktada iddalı oldukları üç konu vardır;


Hayatta gelebileceğinizi düşündüğünüz en üst seviyeyi yükselterek bedeninizi daraltırken inancınızı, ideallerinizi, güveninizi, kısacası hayatınızı bir beden genişletmek.
İçinizdeki öğrenilmiş çaresizlik enkazını kaldırmak.


Ataletinizi yenip sizi usandıran mutsuzlaştıran ve her geçen gün artarak üzerinize gelen kilo probleminizden kurtulmak için harekete geçmenizi sağlamak'' olarak belirtti.


Sizde HK PERFORMAN Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni tanımak isterseniz sosyal medyadan ve yeni tesisine ziyarette bulunarak ayrıntılı bilgi alabilir ve kilo problemlerinize uzman ellerde çözüm bulabilirsiniz.


Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat