Özdilek
Fikret Gökmen
Fikret Gökmen

Hizmetin reklamı mı kendisi mi önemli?

Günümüzde reklam devasa bir sektördür. Çünkü toplumu kendi ürünlerinin pazarlanması açısından bir ikna yöntemidir.

3 Şubat 2020 Saat: 11:40

Aslında ikna yerine kandırma mı desek daha doğru olur bilemiyorum. Bu sadece mal üretim satma ile ilgili değil hizmetlerinde reklamla ilişkili olduğu, iyi hizmet yaptığını göstermek için reklamlar yapıldığını görüyoruz. Ama bunlar her defasında istenilen amacı sağlar mı? Bence hayır. Çünkü herkes her zaman kandırılamaz.

            Adam sizlere ömür. Kendisini cennete almışlar, günler geçmiş orası kendisine çok sıkıcı gelmeye başlamış. Acaba cehennem nasıl diye içinden geçiriyormuş. Cehennemin kapısına geldiğinde içeriden müzik sesleri ve kahkahalar geliyormuş. Adam bir anda heyecanlanıp cehenneme gitmek istediğini söylemiş. Peki demişler. Adam içeri girer girmez kendini ateşin ortasında bulmuş. Şaşırmış adam. Peki, o müzik sesleri neydi? Diye sorduğunda “O cehennemin reklamıydı” demiştir.

            O nedenle her reklama ve duyduğumuzu sorgulamadan inanmamak gerekiyor. Bunları niye sizlerle paylaşıyorum. Genellikle ulaşımda tramvayı kullanıyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bence son yıllarda yaptığı en gerekli bir yatırımıdır. Dilerim ki daha da yaygınlaşır tüm Kocaeli kapsamında hizmet verir hale gelsin.

            Tramvay hizmete başladığı yıldan, 5 – 6 ay öncesine kadar içeride yer alan monitörlerden, eğlence – spor – turizm – sağlık vs. gibi konularda çok güzel bilgiler veriyordu. Bu bilgileri de 15 günde bir yeniliyor insanlara bu gibi konularda bilgi zenginliği katıyordu. Bence çok güzelde bir uygulamaydı.

            Bilemiyorum ne oldu son 6 aydır. Belediyenin asfalt çalışmasını, başkanın toplantılarını reklamasyon bir sürü bence gereksiz gösterilerle ekranlar süre almaktadır. Kamu kurumlarının hizmeti yaptıklarıdır. İnsanlarda zaten bunları görüyor. Maliyet fayda ilişkisi açısından uygunsa takdir ediyor. Ayrıca sürekli sadece bunları göstererek inanın reklamın olumsuz yanını yasadığını belirtmek isterim.

            Dönün öncesine; insanların 15 – 20 dakikalık yolculuğunu güldürü – sağlık vs. konularını da tanıtımıyla renklendirin. Arada kendi tanıtımınızı da yine yapın. Ama bıktırmayın.

            Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum. Yorum yine de yolcuların.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Borç halkın, fayda mültecilerin21 Nisan 2024 Saat: 11:17
Pandemi dönemi tüm dünya için zor bir dönemdi.
Vergi ve delik cep14 Nisan 2024 Saat: 13:10
Maliye Bakanlığı vergi kanunları ile ilgili köklü değişiklikler yapma hazırlığı içinde.
Yerel Seçimler ve CHP8 Nisan 2024 Saat: 07:56
Yerel seçimlerden Cumhuriyet Halk Partisi beklentilerin de üstünde önemli bir başarı sağladı.
Firmalar dikkat!31 Mart 2024 Saat: 16:13
Yerel seçimler bitti. Olağanüstü bir durum olmazsa, 4 yıl
ülkede seçim atmosferi olmayacak.
Bu nasıl israf?24 Mart 2024 Saat: 23:32
Seçim sürecinin son haftasına girdik. Benim gibi, bir an önce bitsin diye bekleyen milyonlar olduğuna inanıyorum.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat