Özdilek

Kültür/Sanat

HERGES'den Sineme Günleri

Hereke Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği (HERGES), sinemaya gidemeyen çocuk ve kadınlar için Yukarı Hereke’de Sinema Günleri düzenledi.

8 Kasım 2018 Saat: 11:39
HERGESden Sineme Günleri
HERGES'den Sineme Günleri

Hereke Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği (HERGES), şehir merkezine uzak olması nedeniyle sinemaya az giden veya hiç gidemeyen öğrenci ve kadınlar için “Hereke Sinema Günleri” etkinliğini düzenledi. Yukarı Hereke Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve üç gün süren etkinliğe yaklaşık olarak 1.500 öğrenci ve 200 kadın katıldı.

Patlamış mısır ikram edildi

Hereke Gençlik Eğitim Kültür ve Spor Derneği (HERGES) sinema günleri için Yukarı Hereke Kültür Merkezi’ni adeta sinemaya çevirdi. Kültür merkezine dev bir ekran kuran dernek, salonun karanlık olması için tüm pencereleri özel perdelerle kapattı. 400 kişinin aynı anda film izlemesi için oturma düzeni oluşturulup görüntü özel olarak getirtilen projeksiyon cihazıyla ekrana yansıtıldı. Sinema Günlerinde sinemaların olmazsa olmazı patlamış mısırda unutulmadı. Etkinliğe katılan her çocuk ve kadına patlamış mısır ikram edildi.

kadınlara her çocuk özeldir film gösterimi yapıldı

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan izinlerle Yukarı Hereke Mahallesi’nde bulunan Rıfat Ilgaz, Uzun Pınar, Yukarı Hereke ve Vatan İlk ve Ortaokullarında eğitim gören öğrenciler sinema günleri etkinliğine katıldı. Hereke Sinema Günleri’nde yaş gruplarına uygun olarak üç film gösterildi. 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine Buz Devri 1 filmi izlettirildi. 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine Wall-e filmi gösterimi yapıldı. Etkinliğin son günü kadınlara ayrıldı. Birçok kadının ilk defa sinema ortamında film izlediği sinema günlerinde kadınlara Her Çocuk Özeldir film gösterimi yapıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat