Özdilek

Turizm

Hereke Kalesi turizme kazandırılacak

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Hereke Kalesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Söğüt, 640’lı yıllarda yapılan kalede adeta tarihi bir yolculuk ortamı oluşturacaklarını ve turizme kazandırılacak dedi.

8 Mayıs 2019 Saat: 11:57
Hereke Kalesi turizme kazandırılacak
Hereke Kalesi turizme kazandırılacak

Hereke Kalesi turizme kazandırılacak

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640 yılında yapıldığı sanılan ve restorasyon çalışmaları ile tekrar restore edilerek turizme kazandırılan Hereke Kalesinde incelemelerde bulundu.Detaylar haberimizde

Hereke Kalesi turizme kazandırılacak

3. Etap çalışmalarında da sona gelindiği Hereke Kalesi’nde Başkan Yardımcısı Faruk Denli ile birlikte incelemelerde bulunan Söğüt, çalışmaları yürüten ekipten gelinen nokta ve eksiklikler hakkında bilgi aldı.

 

Tarihe yolculuk yapılacak

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yapılan sunum sonrasında incelemelerde bulundu. “Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen bin 400 yıllık kaleyi tekrar gün yüzüne çıkarıyor olmak gerçekten bölgemiz için, ilimiz için önemli” diyen Başkan Şener Söğüt, “Sadece dış görünüş olarak değil, ziyaret edenlerin tarihsel bir yolculuğa çıkacağı adeta bir "yaşayan müze" ortamı oluşturacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

5 Ek
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat