Özdilek

Güncel

Helva şenliği siyasileri buluşturdu

Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen helva şenliği siyasileri Doğu kışla Gençlik Parkında buluşturdu

23 Haziran 2018 Saat: 13:59
Helva şenliği siyasileri buluşturdu
Helva şenliği siyasileri buluşturdu

Gündüz İzmit Belediyesi önünde halka ücretsiz helva dağıtımı ve folklor gösterisi ile başlayan şölen akşam doğu kışlada muhteşem bir finalle son buldu. Siyasiyelerin yoğun ilgi gösterdiği geceye Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,  İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Lüftü Türkan, CHP milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, MHP Milletvekili saffet Sancaklı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Birçok sivil toplum kuruluş başkanı ve Göçmen dernekleri başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Gecede konuşma yapan Fikri Işık” O topraklardan göç edip gelen insanlarımızın acıları unutulmadı. Türkiye büyüktür soydaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Lütfü Türkan ise konuşmasında “Rumeliler Türkiye’nin çimentosudur. Temel yapısını oluşturur. İnsanları çalışkan ve vatanını bayrağını seven insanlardır” derken, Fatma Hürriyet Kaplan ise siyasi konuşma yapmayacağını belirterek” Her zaman cenazenizde, bayramınızda, düğününüzde bir hemşeriniz olarak yanınızda olacağım” dedi. Saffet Sancaklı “Ben konuşmaya değil halay çekmeye geldim” dedi. İzmit Belediye başkanı Nevzat doğan ise “Balkanlar bizim için büyük anlam ifade ediyor. Oradaki gönüldaşlarımız, Müslüman kardeşlerimiz bilsinler ki, bir gözümüz, kulağımız hep orada. Oradaki kardeşlerimizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır ”dedi.

 

Doğu Kışlada süren Helva şöleninde Helva kazanı Lüftü Türkan, Fatma hürriyet Kaplan ve Nevzat Doğan birlikte açılarak, paketlenmiş helvalar halka dağıtıldı. TEK Rumeli TV spikeri Jusuf Emin’in sunduğu gecede Rumelili sanatçı Emirhan Çalışkan’ın birbirinden güzel türküleri ile geceye katılanları coştururken, Milletvekilleri Fatma Hürriyet ve İyi parti genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkan vatandaşlarla birlikte halay çekti. Helva yapımında gönüllü çalışan 15 ustaya plaket verildi. Şölenine Makedonya’dan gelen Türk Hareket partisi yetkisi Elvin Hasan ve Valondova Belediye meclis üyesi Ersan Fetikov Rumeli Türkleri Dernek Başkanı Recep Altıntip’e çeşitli hediyeler sundular. Gece Debre davulları ile son buldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat