Özdilek

Güncel

Hedefleri; 350 Bin Artvinliyi Aynı Çatı Altında Toplamak

Kocaeli'nde yeni kurulan Artvinliler Birliği üyeleri, Kocaeli'nde yaşayan 350 bine yakın Artvinliyi aynı çatı altında toplamayı hedefliyor.

13 Ekim 2017 Saat: 10:19
Hedefleri; 350 Bin Artvinliyi Aynı Çatı Altında Toplamak
Hedefleri; 350 Bin Artvinliyi Aynı Çatı Altında Toplamak

İzmit'te geçtiğimiz hafta Artvinliler Platformu kurulmuştu. Platform ilk toplantısını yaparak çalışmalara resmen başladı. Kocaeli Fuar alanı içerisinde bulunan Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya İmat Erdoğan, Şenol Ergüney, Hamdi Kaptanoğlu, Ercan Gülsuyu, Mikail Kalyoncu, Orhan Bayramin, Niyazi Aydın ve Osman Şirin'in yanı sıra Atilla Öztürk, Rahmi Ergüney, Reşat Öktem, Muhammet Saraç, Sultan Keskin, Ahmet Şahin ve Murat Sevim, Murat Soyer, Mümin Merttürk, Dursun Meydanlı, Bülent Cengizhan, Ali Tokgöz, Özcan Ekin ile Keramettin Genöçtürk, Rıdvan Alkan, Aziz Cengiz, Musa Özcan, Kadir Küçükay, Ayhan Ayyıldız katıldı.

Kocaeli'nde yaşayan Artvinlilere yol gösterici, sorun çözücü ağabeylik yapabilecek olan Şenol Ergüney, Orhan Bayramin, Hamdi Kaptanoğlu, Muhammet Saraç ve Kadir Küçükay önderliğinde bir araya gelen platformun ilk istişare toplantısında amaçlarını ve hedeflerini belirledi.

Toplantıda söz alan Kadir Küçükay; "Platformumuz gönül bağıyla bir araya gelmiş sivil bir teşekküldür. Tamamen resmi bir hüviyeti olmayan, belli bir hiyerarşisi olmayan, hemşerilerimize davet niteliğinde bir çağrıda bulunmayı  hedeflemiştir. Önümüzde ki 7 Mart Artvin'in kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinin, Artvin'in tanıtımı anlamında; en iyi nasıl tanıtılabileceği, organizasyonun nasıl sağlanacağı  noktasında Kocaeli ilimiz başta olmak üzere çevre bölgedeki tüm kardeş ve dernek  ve vakıfların  temsilcilerinin birlikte katılımını sağlayacak, etkin bir organizasyon gerçekleştirme amacını taşıyor" dedi.

Küçükay, "Platform, bir ilki başlatacak. 7 Mart 2018'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sağlayacağı mali destekleri de iyi ve verimli şekilde kullanarak yöremizin kültürünü, sanatını, tarihini, yaşantısını en iyi şekilde nasıl anlatabilirizi istişare etmek için bugün bir araya geldik "ifadelerini kullandı. İstişare toplantısında platforma katılanların da görüşleri alındı. Artvinliler Platformu ikinci toplantısını önümüzdeki hafta 18.10.2017 çarşamba günü yine fuar içindeki Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Bu konularla ilgili dergide çıkarılacağını belirten Ercan Gülsuyu, dergiden kesitler göstererek tanıtımını yaptı.

İlgi ile karşılanan birinci toplantı sonunda platform üyeleri dilek ve temennilerini belirtti.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat