Özdilek

Siyaset

HDP'den EMEP'e anayasa ziyareti

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli İl Örgütü, yeni yargı paketi tartışmaları öncesi Emek Partisi'ni ziyaret etti.

21 Ağustos 2019 Saat: 20:09
HDPden EMEPe anayasa ziyareti
HDP'den EMEP'e anayasa ziyareti

HDP'den EMEP'e anayasa ziyareti

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli İl Örgütü, yeni yargı paketi tartışmaları öncesi Emek Partisi'ni ziyaret etti. 

 HDP'den EMEP'e anayasa ziyareti

Bir süredir gündemde tartışılan yargı paketi için beklenti ve önerilerini siyasi parti, sendika, meslek odası ve çeşitli derneklere anlatmak için merkezi bir çalışmaya başlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP), illerde ziyaretlere başladı. Hazırlanan dosyayı kurumlara ulaştıran ve görüş önerileri alan HDP'liler, Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü'nü ziyaret etti. 

 

HDP Kocaeli İl Eş Başkanları Şahabettin Işık ve Leyla Aygün ile yöneticilerin gerçekleştirdiği ziyarette EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz, Eski İl Başkanı Güner Kizir ve MYK Üyesi Tarık Erkan hazır bulundu. 

 

'Mevcut hali bile işletilmiyor!'

Ziyarette ilk olarak konuşan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Şahabettin Işık, "Yeni yargı paketinde beklentilerimizi ve sizin görüşlerinizi almak istedik. Mevcut bu topal haliyle bile işletilse anayasa, bu sorunlar ortaya çıkmayacak ama işletilmiyor. Toplumun bütün kesimi bu yanlış uygulamaların sonucunu yaşıyor. Topluma, halka gidip bunları anlatmamızda fayda var" dedi. Hukuktan sorumlu il yöneticisi Kureyş Bilgiç ise, "1 yıllık bir başkanlık sistemi var, yerel seçimlerden sonra bu tartışılmaya başlandı, bu tartışılmaya devam edecek. Partimizin görüşü de, bu sistemin çöktüğünde dönüktür. O yüzden ülkenin sorunu anayasadır, bunu tartışalım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

'Üçüncü bir yola ihtiyacımız var'

EMEP İl Başkanı Arzu Erkan ise, daha önce de anayasa tartışmaları yürütüldüğünü ifade ederek, "Biz o zaman da toplumsal kesimlerle birlikte hazırlanması gereken bir çalışmadan söz ettik. Bu sefer rejim tartışmaları ile birlikte sürdürülüyor. Kendilerinin bile 'Acaba nerede yanlış yaptık, başkanlık sisteminin aksayan yönlerini yeniden tartışacağız' dediği durumlar oldu. Son yaptıklarıyla önümüzdeki dönemde daha saldırgan olacaklarını görüyoruz. İki sermaye grubu var önümüzde, bir tarafta Millet İttifakı, diğer tarafta Cumhur İttifakı. Biz Türkiye'nin üçüncü bir yola ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve bunu başından beri söylüyoruz. Belki bu tartışma ile ortak talepler etrafında birlikteliği sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat