Özdilek

Siyaset

HDP yerel seçimleri ve gündemi değerlendirdi

HDP Kocaeli İl Örgütü, yerel seçimler öncesi bir toplantısını gerçekleştirdi

13 Ekim 2018 Saat: 19:20
HDP yerel seçimleri ve gündemi değerlendirdi
HDP yerel seçimleri ve gündemi değerlendirdi

Gerçekleşen toplantıya HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Kocaeli milletvekili ve Avrupa Birliği eski bakanı Ali Haydar Konca, HDP İl Eş Başkanları Şehabettin Işık, Leyla Aygün, eski il başkanları İbrahim Elgin, Mehmet Akgün,  STK temsilcileri ve partililer katıldı.

 

Türkiye demokrasi açısından karanlık günler yaşıyor.

İlk  konuşmacı HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bugün tam olarak 100 gün oldu. Milletvekili olarak göreve başlamamın ardından 100 günü geride bıraktık. İçinde bulunduğumuz günlerde Türkiye demokrasi açısından karanlık günler yaşıyor. Yargı açısından utanç verici günler yaşıyoruz.

Rahip Brunson hikayesi tahmin ettiğimiz gibi bitti. Bir takım siyasetler üretmek için bazı diplomatik şahsiyetleri, bazı gazetecileri rehin tutarak politika yapmak isteyen tek bir adamımız var. Akıllarınca Türkiye’yi yönetiyorlar. Fakat utanılacak işler yapıyor. Adalet mülkün temelidir sözünün yakınından bile geçmiyorlar. Rahip Brunson’un arkasında Amerika olduğu için kendini kurtardı gitti. Fakat en ufak bir fikir ayrılığı yaşayan insanlar bile sadece düşüncelerinden dolayı cezaevine gidiyor. Bu tablolar anlatılmakla bitmez” dedi.

 

Gergerlioğlu, “Bizim partimiz HDP’ye karşıda yaptırım ve tavırlar var. Fakat bizi engellenmeye çalışan güçlere rağmen, saraya rağmen halkımız 64 milletvekiliyle bizleri meclis üçüncü partisi yaptı.

 Biz yıllardır Türkiye’nin barış, adil ve demokratik bir düzen içerisinde yönetilmesini söylüyoruz. Fakat bize yapılan baskılar bitmiyor. Türkiye’de meseleler baskıyla çözülmez. Konuların oturup konuşulması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Mecliste verdiği soru önergeleriyle ilgili konuşan Gergerlioğlu, “Biz göreve geldiğimizden beri geçen ilk 100 gün içerisinde iktidarın bizi tüm engellemelerine rağmen elimizden gelen tüm çabayla çalıştık. Yeni anayasayla daraltmış bir yasama gücü var. Fakat biz bunu sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz. A’dan Z’ye her konuyla ilgili her kesimin sorunlarıyla ilgili meseleleri gündeme getirmeye çalışıyoruz.  Her konuyla ilgili soru önergesi verdik. Ama en çok Adalet Bakanlığı’na önerge verdik. Adalet Bakanlığı’na 62 adet soru önergesi verdik. Gerek cezaevinde yaşanan sorunların, gerek cezaevlerinde hasta olan vatandaşların durumlarıyla ilgili soru önergeleri verdik.  Kamudan ihraç edilenlerin göreve iade konuları gibi önergeler sunduk” ifadelerinde bulundu.

Konuşmasında sadece Kürt sorunuyla ilgili çalışmadıklarını ifade eden Gergerlioğlu, “HDP sadece Kürt sorunuyla ilgileniyor gibi bir görüntü oluşsa da biz hangi etnik kökene bağlı olmaksızın zulüm çeken herkes için soru önergeleri sorduk. Uygur Türklerinin yaşadığı zulümlerle ilgili soru önergesi de sunduk. Mecliste Uygur Türkleriyle ilgili tek soru önergesi veren milletvekili benim” dedi.

Af teklifi bir kesimi kapsıyor   

MHP’nin af teklifiyle ilgili soruya cevap veren Gergerlioğlu, “Parti olarak bizim görüşümüz şudur. MHP’nin teklifi sadece bir kesimi affetmeye yönelik bir tekliftir. Bu Türkiye’de geniş bir planda eline alınması gereken konudur. Bu af konusu diğer bir çok konuyu da içine alacak bir af reformu söz konusu olacaksa böyle bir çalışmanın destekçisi olacağız. Fakat MHP’nin şuan ki teklifi belli bir kısmı kapsıyor. MHP’nin teklifinden sonra bizimde af ile ilgili geniş kapsamlı bir teklifimiz olacak” dedi.

ittifaka soğuk bakmıyoruz

Gergerlioğlu son olarak ittifakla ilgili soruyla ilgili, “Parti olarak biz ittifaka soğuk bakmıyoruz. Ama yerel seçimlerde, genel seçimlere göre ittifakın prosüdürleri farklı oluyor. Aday konusu üzerinde bir ittifak olabilir. Ama biz genel olarak ittifaka soğuk bakmıyoruz. Yerel yönetimlerde iktidarın belediyelerinin alınması gerekmektedir. İttifak konusunda çeşitli siyasi görüşmelerle adımlar atılabileceğini düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat