Özdilek

Spor

Hamza Mutlu: Bunu bekliyorduk

Kocaelispor’un cefakar futbolcularından kaptan Hamza Mutlu, geride bıraktığımız sezonu değerlendirdi ve gündemdeki soruları cevaplandırdı

3 Mayıs 2018 Saat: 01:06
Hamza Mutlu: Bunu bekliyorduk
Hamza Mutlu: Bunu bekliyorduk

Ankara Adliyespor müsabakasının hazırlıklarını sürdüren Kocaelispor’da takım kaptanı Hamza Mutlu, İsmetpaşa Stadyumu’na buruk veda ettiklerini söyledi. Yeni stadyumunda kendine has yeni bir hikayesinin olacağına inandığını söyleyen Mutlu, “Skorun ne olduğundan ziyade, Büyükçekmece Tepecikspor maçından buruk ayrılacağımızı biliyorduk. Buraya ilk defa böyle bir duyguyla geldik. Sonucun bir önemi olmasa da yine de taraftarlarımızla birlikte İsmetpaşa’ya galibiyetle veda etmek isterdik” dedi.

Yeniliklere ayak uydurmak gerekiyor

Kocaelispor tarihinin her anına tanıklık eden İsmetpaşa Stadyumu’nun önemine değinen tecrübeli oyuncu, “Başarı, sevinç, hüzün, keder gibi farklı duyguları tattığımız bu stadyuma değil, aslında biz anılarımıza veda ettik. Gönül isterdi ki bu stadyum restore edilseydi ve yıkılıp aynı yerine yeni yapılsaydı. Ancak günümüz şartlarında yeniliklere ayak uydurmak gerekiyor. Yeni sezonda yeni stadyumda olacağız. Orada da yaşanmışlıklar olduğu sürece, İsmetpaşa ruhunun oraya da geleceğine inanıyorum” dedi.

Kadromuz yetersiz

Geride kalan sezonu da değerlendiren kaptan, “Geçtiğimiz sezon sonu kötü bitse de zirveye oynayan bir takım olduk ve bir üst ligi penaltılarla kaçırmıştık. Aslına bakarsanız bizim rotasyon açısından geçtiğimiz sezonda sıkıntılı bir kadromuz vardı. 3-4 futbolcu sakatlandığı veya ceza aldığı zaman alternatifi olmadığı için sıkıntı yaşıyorduk. Hamlede yapamıyorduk. Bu sezona döndüğümüzde, o 3-4 kişilik hamle şansını da kaybederek bir başlangıç yaptık. Başka takımlarda 1-2 oyuncunun pek önemi olmuyor belki ama bizim gibi dar kadro yapısına sahip ekiplerde büyük önem taşıyor” dedi.

Gençleri kazanmak çok farklı bir iş

Yaşanan ayrılıkların ardından zor bir sezon geçireceklerini bildiklerini söyleyen Hamza Mutlu, “Sezon başlarken aslında bizi sıkıntılı bir sezonun beklediğini düşüyordum ve bunu çevremdekilerle de paylaşıyordum. Bunu adına yapılanma sezonu, gençleri kazanma sezonu dedik. Nitekim bazı genç arkadaşlarımızı kazandık. Ama şöyle dönüp baktığımızda genç oyuncuları kazanmak çok farklı bir iş. Belki 1-2 genç oyuncu takım içerisinde harmanlanıyor ancak bazı maçlarda 4-5 genç futbolcu ile çıktık ve bu da bizim için sıkıntı yarattı” ifadelerini kullandı.

Fırsatlar ayağımıza kadar geldi

Kocaelispor olarak bu sezonu çok daha üst sıralarda bitirebilecek potansiyele sahip olduklarına dikkat çeken Mutlu, “Şu anki konumumuzdan daha iyi bir durumda olabilirdik. Bunun için ayağımıza fırsatlar geldi ancak biz değerlendiremedik. Bu sezon 3 hocayla çalıştık. Özellikle ilk yarıda çoğu maçta iyi oynamamıza rağmen skoru elde etmekte büyük zorluk çektik. Üst üste yaşanan puan kayıpları da bizi olmamız gereken yerden çok geriye çekti. Sezonun geneline baktığımızda ise bizim yenemeyeceğimiz takım yoktu” dedi.

Zor ama imkansız değildi

Özellikle ikinci yarıda Galip Gündoğdu önderliğinde iyi bir çıkış yakaladıklarını ve Play-Off’u düşündüklerini belirten Hamza Mutlu, “Play-Off oynamamız zordu ama imkansız değildi. Özellikle Galip hocayla yakaladığımız çıkış bizi ümitlendirmişti. Deplasmanda oynadığımız ve öne geçtiğimiz kritik bir Elaziz Belediyespor müsabakası vardı. O maçı kaybedince şansımız düşmeye başladı ve arkası geldi. Şöyle dönüp baktığımda aslında beklediğim ancak hayal etmediğimiz bir sezon sonu yaşıyoruz” dedi.

Transferin açılmasını umuyorum

Transfer yasağı ile ilgili beklentiler hakkında da konuşan kaptan, “Kocaelispor isminin olduğu her mecrada taraftarın hedef büyütmesi ve beklentisinin olması çok doğaldır. Yıllarca bu kulüp, son 8-9 yılı çıkardığımızda hep başarılı futbolcuları, kaliteli futbolcuları takımında islemiş. Haliyle transfer konusunda bu kadar sabırsız olmalarını normal karşılamak gerekir. Genel olarak soruyu toparladığımızda vereceğim cevap, kaliteli futbolun kaliteli futbolcularla oynandığıdır. Yönetiminin elinden geldiğini yaptığını biliyorum. Umuyorum ki transfer yasağı en kısa sürede kalkar ve hem biz, hem de camia bir yenilenme sürecine girer” şeklinde konuştu.

Etiketler: Kocaelispor,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat