Özdilek

Spor

Hamza Cumhuriyet’e Koştu

4 yaşında iki ayağını da kaybeden 17 yaşındaki sprinter koşucusu Hamza Güleç, Zeytinburnu 10. Uluslararası Cumhuriyet Koşusunda 10 kilometrelik parkuru dereceyle koşarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

30 Ekim 2018 Saat: 13:43
Hamza Cumhuriyet’e Koştu
Hamza Cumhuriyet’e Koştu

4 yaşında talihsiz bir şekilde bacaklarını kaybeden Hamza Güleç’in tek hayali koşmaktı. İhtiyacı olan sporcu protezleri Zeytinburnu Belediyesi tarafından temin edilince hayallerine bir adım daha yaklaşmıştı… Bir süredir hocalarıyla sıkı bir çalışma yapan Hamza, ilk sınavını 10. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nda verdi. 10 kilometrelik maratonda finişe dereceyle giren Güleç, engelliler klasmanında koşunun birinciliğini de elde etti. Hayalleri gerçek olan Hamza’nın şimdi ki hedefi ise uluslararası müsabakalarda koşmak. Güleç'in sevincini paylaşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, engelli sporcuya madalyasını takdim etti.

 

“Hayallerim Gerçek Oldu”

 Koşu sonrası heyecanı gözlerinden okunan Hamza Güleç, “Çok mutluyum, sevinçliyim. 10 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayarak hayallerimi gerçekleştirmiş oldum. Bana inanan, destek veren herkese çok teşekkür ederim. İnşallah daha nice koşulara katılırım. Hedefim yurt dışında ülkemi başarıyla temsil etmek. Bunun için sürekli çalışıyorum.” dedi.

 

“Engelsiz müsabakalara çıkmak istiyorum”

 Zeytinburnu Gençlik Merkezi’ndeki hocalarla sıkı bir antreman programına giren Güleç, sporcu protezlerine alışmanın bir hayli zaman aldığına değinerek, “Protezlerden önce düşme riskim çok yüksekti. Yeni protezlerimle bu sorunu aştım ancak onlara da adaptasyon sağlamak için zaman gerekliydi. Sıkı bir çalışma programıyla bu süreci de başarıyla geçerek ilk koşuma çıktım ve birinciliğe ulaştım. Hedefim uluslararası platformlarda ülkemi başarıyla temsil etmek. Hatta Oscar Pistorius gibi normal koşulara da çıkmak istiyorum.” diye konuştu.

 

“parkurun uzunluğu gözümü korkutmadı”

 

10 kilometrelik koşunun da bir değerlendirmesini yapan Hamza Güleç, “Ben protezli koştuğum için ara ara bacaklarımda çok ter birikti. Çok efor sarf ediyorum. O yüzden arada bir oturup, bir yerde değiştirmem, kurulamam gerekiyordu. Koşu boyunca 2-3 dakika ara vermek zorunda kaldım. Hiç pes etmeden ilerlemeye çalıştım. Hatta parkurun uzunluğu konusunda çevremden sık sık uyarılar alıyordum. Dikkat etmem gerektiğini, zorlu bir mesafe olduğunu söylüyorlardı. Ben hedefime odaklanmıştım. 10 kilometreyi bitirmek hep kafamda vardı. Bu çocukluğumun hayaliydi ve 10 kilometreyi bitirdim. Çok heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Aydın: “Hamza’yla Gurur Duyuyoruz”

 

10. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'nda Hamza’nın protezi ile birlikte azimle koşarak topluma örnek teşkil ettiğini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Öncelikle Cumhuriyet’imizin 95. kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun. Bu sene 4 yaşında iki ayağını kaybeden Hamza kardeşimiz proteziyle beraber koşumuzda yerini aldı. İnanılmaz bir azim örneği. Düşünün, kalçasının hemen altından iki ayağı yok ve 10 bin 700 metreyi bugün burada koşabiliyor. Hamza bu azmiyle bize gerçekten büyük örnekler sunmuş oluyor. Vücudundaki o engele rağmen zihni engel tanımıyor ve diyor ki; ‘Ben Usain Bolt gibi koşacağım.’ İnşallah Türkiye'yi uluslararası arenada da Hamza kardeşimiz temsil edecek. 10'uncu yılın en güzel taraflarından bir tanesi Hamza gibi ayakları olmayan bir kardeşimizin bu koşuda var olması ve koşuyu birincilikle tamamlamış olması. Hamza'nın Zeytinburnulu olması, onun elinden bizim tutuyor olmamız, bizim için gurur verici bir olay.” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat