Özdilek
İlker Özben
İlker Özben

Hamdi Doğan ‘’yaşamda kalite’’ ve bir öneri

Hamdi Doğan, benim İzmit Ticaret ve Sanayi Odası’na ilk seçildiğim meclis üyeliğim dönemimde tanıdığım çok değerli bir ‘’teknokrat’’ çalışan idi.

28 Mart 2018 Saat: 21:24

Rahmetli Şahabettin Bilgisu’nun Başkanlık yaptığı yıllarda, genel sekreter yardımcısı olarak görev yapıyordu.

İşinde çok titiz, iyi yetişmiş, çalışkan ve de yenilikçi fikirlere açık bir yapısı vardı.

Daha sonraki yıllarda Genel sekreter olmayı başardı ve odaların Kocaeli Sanayi Odası ile İzmit Ticaret Odası olarak ayrılması sürecinde sanayi odası genel sekreteri olarak Başkan Şahabettin Bilgisu’nun ekibinde yer aldı. Zaten başka türlüsü olmazdı, zira Şahabettin bey’in iki prensinden biriydi. Oda’da genel sekreter olarak Hamdi Doğan ve o yıllarda Belediye ile ortak yürütülen ‘’Kocaeli Sanayi Fuarı’’ müdürü Adnan Filiz, Başkanın asla vazgeçemeyeceği değerli bürokratları, çalışma arkadaşlarıydı.

Kocaeli Sanayi Odası’nda Şahabettin bey’in vefatından sonra göreve gelen Başkan Yılmaz Kanbak ile uyumlu çalışmalarında devam eden Hamdi Doğan, emekli olduktan sonra Türkiye Kalite Derneği’nde görev aldı ve ‘’KALDER’in’’ uzun yıllar başkanlığını yaptı.

Günümüzde ise;  you tube’ta yayınlanan Kanal Ekonomi’de ‘’Yaşamda kalite’’ programı’nı çok değerli konuklarıyla birlikte devam ettiriyor.

Benim izlediğim son programının konuğu, Oto Koç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir idi.

Türkiye’de otomotiv sektörünün kaydettiği aşamaları ve son gelinen nokta’yı mükemmel bir sunumla anlattı ve yeni gelişmelerden de söz etti.

Örneğin; Araç kiralama işini hepimiz biliriz de, araç paylaşım kulübünün ne olduğunu hemen hiç birimiz bilmeyiz.

Sayın konuşmacı bu yeni ve son derece ekonomik iş modelini bütün detaylarıyla anlattı.

Elektrikli ve otonom araçların önümüzdeki 10-15 yılda kullanım oranlarının %50 seviyelerine gelebileceğinden bahsetti.

Özet olarak oldukça faydalı ve bilgilendirici bir program izlemiş oldum.

Şimdi olayın bir başka cephesinden bahsetmek istiyorum.

Hamdi Doğan, uzun yıllar İzmit’te çalışmış ve yaşamış, (eşi de hatırladığım kadarıyla İngilizce kursları verilen bir işyeri sahibi ve işletmecisiydi) neredeyse İzmit’li bir hemşerimiz olmuş değerli bir kişiliktir.

Kendisinin İzmit’le irtibatının kopartılmaması, hatta fahri hemşerimiz olarak takdim edilmesi ve İzmit’imizin özel günlerinde davet edilerek konuşmacı olarak katkı sağlaması iyi olur diye düşünmekteyim. Hem geçmişte yaşananları, hem de gelecekte yaşanabilecekleri ortak bir platformda konuşabilir, üzerinde tartışabiliriz.

Daha da ötesi; Hamdi Doğan benzeri, geçmişte İzmit’te görev yapmış, iz bırakmış daha pek çok değerli insanımızın hemşeri portföyümüze,  gerekiyorsa Fahri hemşerilik kontenjanından kazandırılması İzmit’imize yarar sağlayacaktır.

Bu konuda çalışabilecek gönüllü sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olabilir.

Hüseyin Erol’un kurucusu olduğu ‘’Biz İzmitiz’’ gurubu, bu konuda önderlik edebilir. KYÖD hemen aklıma ilk gelen derneklerimizden biri, Kocaeli dokümantasyon derneğimiz de diğeridir.

Daha sonra da İzmit Belediyesi ile irtibata geçilerek konu daha geniş kapsamlı bir çalışma  olarak proje halinde geliştirilebilir.

Kentimizin ortak hafızasında yer almayı hak etmiş pek çok değerli insanımızın var olduğuna ben inanıyorum.

Umarım önerim ilgili kişi ve kurumlar tarafından  dikkate alınır ve değerlendirilir.

Saygılarımla,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Paradan para kazanmak1 Şubat 2024 Saat: 17:17
Türkiye’de özellikle son birkaç senedir ‘’PARADAN PARA KAZANMAK’’ oldukça cazip ve kazançlı hale geldi.
Orta sınıf yok oluyor21 Nisan 2022 Saat: 20:56
Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ağır ağır oluşmaya başlayan orta sınıf özellikle 1970 li yılların başında kısa süreliğine iktidara gelen sosyal demokrat Ecevit Hükümetinin iş yaşamında, çalışanların lehine
TOGG. eleştirilsin ama alay konusu edilmesin!24 Temmuz 2020 Saat: 19:10
Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik’te temel atma töreni yapılan TOGG markalı elektrikli yerli otomobil üretimi hayal olmaktan çıkıp üretim aşamasına yaklaşılırken, çok acımasız ve de alay ifadeleriyle dolu eleştirilerle karşılaşıld
Kanal İstanbul’a karşıyım, yerli otodan yanayım!30 Aralık 2019 Saat: 20:16
Ben AKP iktidarına karşıyım, 17 yıldır bu partiye hiçbir seçimde oy vermedim.
ÇELİŞKİLER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…22 Temmuz 2019 Saat: 14:31
19 Temmuz 2019 tarihli bazı Ulusal gazetelerimizin ekonomi sayfalarında çıkan iki haber röportajla ve eğitim sayfalarında çıkan bir başka haber, tam bir çelişkiyi ortaya koyuyordu.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat