Özdilek

Siyaset

“Halkı yok saydılar”

CHP Kocaeli İl Başkanı Sarıbay; “Vatandaş yeni yılda da umutsuzluğa terk edildi” dedi

27 Aralık 2019 Saat: 14:51
“Halkı yok saydılar”
“Halkı yok saydılar”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde, binlerce memur ve sözleşmeli memuru ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesi’nin, yerel basından gizlenerek imzalanması ve hükumetin asgari ücret teklifini net 2 bin 324 TL olarak açıklaması üzerine CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay açıklama yaparak bu konularla ilgili tepkisini ortaya koydu.

“Halkı yok saymaktır”

Başkan Sarıbay açıklamasında; "Ülkenin kaynaklarını yandaşları kurtarmak için seferber eden iktidar, yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırında asgari ücreti 2 bin 324 TL olarak belirledi. Açlık sınırının 2109TL, yoksulluk sınırının 6850TL olduğu gerçeği önümüzde dururken Asgari Ücret in 2324 TL olması insafsızlıktır, kendi halkını yok saymaktır. Cumhurbaşkanı ve kabinesi bu jestiyle bir ay yaşayamaz! Asgari ücreti hesaplayanların çarşı Pazar fiyatlarından, son iki yılda elektriğe yapılan yüzde 73, doğalgaza yapılan yüzde 57 zamdan haberi yok anlaşılan. Türkiye'de asgari ücretin belirlenmesi hem uluslararası hukuka hem de Anayasa'ya aykırılık barındırmaktadır. Asgari ücret belirlenirken sadece işçinin değil, geçindirmekle hükümlü olduğu ailesinin de durumu hesaba katılması gerekirken iktidar yıllardır bunun aksi sürecini işletmektedir. Sosyal diyalogdan, adaletten bahseden iktidar yetkilileri sendikaların taleplerine bir kez daha kulak tıkamıştır. 'Geçinemiyoruz' diyen asgari ücretliler, iktidar sayesinde yeni yılda da umutsuzluğa ve çaresizliğe terk edilmiştir” dedi.

“Fatma başkandan örnek alın”

“Bu anlayış genelden yerele de sürmektedir maalesef. Asgari Ücretle emekçiyi yok sayanlar, yerelde de sözleşmelerle yok sayıyorlar” diyen Başkan Sarıbay; “Binlerce memur ve sözleşmeli memuru ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesi bile şehrimiz yerel basınından gizlenerek imzalanmıştır. Memurlar için 2020-2021 yılları yoksulluğun içinde %4 +4 gibi komik zam oranları ile geçiştirilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne soruyoruz ‘Neden gizli saklı yapıldı bu sözleşme?, “Sözleşmeyi, alelacele ve yangından mal kaçırır gibi geçirmeye çalışmanın amacı nedir? Memurların Toplu Sözleşme mücadelesinde partimizin ve daha özelde belediye başkanlarımızın özel bir yeri bulunmaktadır. Türkiye’de memurlar adına imzalanan ilk toplu sözleşmelerde geçmiş dönem Belediye Başkanlarımız büyük katkılar sunmuş ve bu uğurda yargılanmışlardır da.  Hatta unutmamak lazımdır ki, bugün 3 milyon memur çalışanın toplu sözleşme mücadele tarihi partimizin de içinde bulunduğu bir çabanın ortak ürünüdür. Emekçiyle ilgili ilk sınavında sınıfta kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Büyükakın’a, örnek bir toplu sözleşmenin nasıl olduğunu, İzmit Belediyemize, Fatma Kaplan Hürriyet başkanımız öncülüğünde yapılan sözleşmeye bakarak görebileceklerini hatırlatmak isterim. Emekçinin hakkını emekçiye verin artık” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat