Özdilek

Siyaset

Gülay Yedekci, iktidarı toplumsal uzlaşı kurmaya davet etti

CHP İstanbul Milletvekili Gülay YEDEKCİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile iktidarı toplumsal uzlaşının kurulması için çalışmaya davet etti.

12 Mart 2018 Saat: 20:33
Yedekci, iktidarı toplumsal uzlaşı kurmaya davet etti
Gülay Yedekci, iktidarı toplumsal uzlaşı kurmaya davet etti

Gülay Yedekci “Çocuklarımızın ruhuna savaşı, umudu, barışı ve güzel bir gelecek inancını koymalıyız. Bu ülkenin çocukları bizlere emanettir” dedi.

 Dimdik durmaya ve doğruları söylemeye devam edeceğiz

 “Ülkemizde yazık ki doğruyu söyleyenler her tür hakarete ve vicdansızca eleştirilere maruz kalıyor.  Dimdik ayakta durmaya ve haklı olduğuna inandığımız doğruları halkımız için söylemeye devam edeceğiz. Çünkü biz milletvekili olmaktan çok daha önce bu milletin evlatlarıyız.

Biz çocuklarımıza yaşamı öğretmek istiyoruz

Yanlış politikaların sonuçlarını bu ülkenin özellikle yoksul evlatlarına ödetilmesini içimize sindiremiyoruz ve bunu kabul etmiyoruz. Yaratılan korkuya teslim olmuyoruz, teslim olmayacağız ve biz çocuklarımıza yaşamı öğretmek istiyoruz. Mutlu, huzurlu ve keyifle yaşayabileceği bir ülkenin varlığını ve bir geleceğin varlığını anlatmak istiyoruz. Yüce Meclisimizin çalıştığı her bir dakika da bunun için çalışmalıdır. Tek bir şehit vermeden bu ülkede nasıl birlikte kardeşçe yaşarız, bunu anlatmamız lazım.

Barışı ve barışçıl politikaları savunmaya devam edeceğiz

Çocukların daha iyi eğitim alması, daha bilimsel çalışmalar yapması, eğitimin bilimde ve teknolojide ilerlemesi çalışılmalıdır. Vatanseverlik; bilime arkasını dönmüş, sağduyusu olmayan, iktidarda olmaktan başka hiçbir şey düşünmemek değildir. Tüm söylemleri ikili bir ayrım üzerine kurgulayan, "biz ve onlar" karşıtlığını üreterek haklı olanı kendisi, haksız olanı karşı taraf olarak gösteren yaklaşıma karşı inatla barışı ve barışçıl politikaları savunmaya devam edeceğiz.

Barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var

    Ezberleri bozmaya, eril ve düşmanca kullanılan dilden arınan yeni bir dil kurabilmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var ve her zamankinden daha çok ihtiyacımız var barışa, kardeşliğe.      İktidarın yapması gereken, intikam alma fikrinin peşine düşmek yerine toplumsal uzlaşının kurulması için çalışmaktır. Çocuklarımızın ruhuna savaşı, kurşunu değil, umudu, barışı ve güzel bir gelecek inancını koymalıyız. Bu ülkenin çocukları bizlere emanettir.  CHP’li Gülay Yedekci sözlerini bitirirken "Bizim kalbimiz hep kırıktır çocuk/ Ama yine de eksik etmeyiz sol yanımızdan umudu" dedi.

Etiketler: Gülay Yedekci,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat