Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Gözünüz Aydın Nur Topu Gibi Yeni Bir İzaydaş Geliyor.

17 Ekim 2016 tarihli bu köşede İZAYDAŞ.ı yazmışız.O ara belediyenin ,İZAYDAŞ benzeri yeni bir katı atık yakma tesisinin Kocaeli.de yapılacağı söylendi.

5 Şubat 2018 Saat: 11:21

O zaman muhalefet kıyameti kopardı ama sonra bunu unuttu.Ne var ki ; AKP her zamanki gibi unutmadı tabii.

 

Ocak ayında  REAL arazisi tartışmaları yapılırken Kocaeli büyükşehir belediye meclisinden çok önemli bir konunun suya sabuna dokunmadan sessizce  geçtiği söylendi.Belediyenin halkın paraları ile istimlak ettiği 300.e yakın çok değerli araziyi ve  200 Trilyon nakit parayı  İZAYDAŞ.a aktarmaya karar verdiği söyleniyor..

 

Haber doğru olabilir mi ? Olabilir,neden ?.Daha kısa süre önce belediye 105 Ttrilyon lirayı paravan şirketi Ulaşım A Ş ye aktarmadı mı ?.Büyükşehir belediye  kadroları ile değil belediye şirketleri ile çalışmaya alıştı.Ne güzel,ne denetim var..,ne ihale.Belediyeyi şirket gibi yönet gitsin.Kent konut ve diğer şirketler de öyle değil mi ? Mantıkları şu,nasılsa muhalefet biraz bağırır çağırır,unutulur gider.

 

Anladığım kadarıyla; Kocaeli üniversitesi yakınında yapılacağı söylenen,hatta ruhsat aşaması tamamlanmaya başlanan yeni İzaydaşa bu şekilde kaynak yaratılıyor.Üniversite ise inanılmaz şekilde suskun.Kuvvetle muhtemel kuzey anadolu yoluna buradan yol bağlantısı da yapılacak.Kent dinamikleri kendi iç işleri ile uğraşadursun.Kentimize nur topu gibi yeni bir İzaydaş geliyor.Hepimizin gözü aydın.

 

Bu kent ihracat yapsın,en çok vergiyi ödesin.Ama dışardan gelen gemilerin bile atıklarını bile bu kent temizlesin,çevre sürekli kirlensin.İnsanlar kanserden ölsün,acı çeksin.Böyle bir şey olabilir mi ? Vallahi oluyor ve kentte sesini yükseltmesi gerekenler susuyor,seyrediyor.

 

Bu İzaydaş ki ;AKP iktidarından hemen sonra , 2013 yılında çevre ölçüm yeterlilik belgesi, çevre izin ve lisans belgesi,  atık alma gemi lisansı alsın.Hatta 2013 yılında 3471 gemiden ne olduğunu bilmediğimiz  atıkları  alsın ve bu kentte yaksın.

 

Bir zamanlar İzmir Barosu İzmir’de bir şirketi çevreye zarar veriyor diye Bakanlığa şikayet etti de, Bakanlık bu tehlikeli şirketin atıklarını Kocaeli’de İZAYDAŞ’ta yakıyoruz, İzmir zarar görmüyor diye cevaplamıştı.Pekiyi ey bakanlık İzmit/Kocaeli zarar görmüyor mu ?

Yahu Sakaryada da,Bursada da ,İstanbulda hatta Kayseride sanayii var.Neden oralarda bir tane bile İzaydaş yok da,Kocaeli de var.Neden yenisi yapılıyor.Amaç Kocaelinin mi yoksa tüm Türkiye.nin hatta yabancı gemilerin atıklarını burada yakmak mı yoksa ?.Bu kente ,insanlarımıza yazık değil mi ?

Evet biz susarken,seyrederken gözümüz aydın.Bizim vergilerimizle toplanan paralar İzaydaş a trilyonlar olarak aktarılıp,bu paralarla yeni bir İzaydaş geliyor.Çevre derneklerine,çevre mühendisleri odasına,muhalefete ,BARO dahil,TABİPLER ODASI dahil  tüm meslek odalarına,KENT KONSEYİNE , KOCAELİ ÜNİVERSİTE SENATOSUNA ve Kocaeli.de yaşayanlara duyrulur.

Yeni bir İzaydaş yapılacaksa bunun bu kente REFERANDUM ile sorulması lazım.Aksi taktirde bu kentin ayağa kalkması lazım.Bu kadar suskunluk yetmez mi ?

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat