Özdilek

Kültür/Sanat

Gölcük'ün Kırk Yama Eserleri Urla’da Sergilendi

Urla Belediyesi, Barbaros Köyünde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Türkiyenin en eğlenceli Festivali Barbaros Oyuk Festivaline Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Kırk Yama Atölyesi katılarak stand açtı.

24 Mayıs 2017 Saat: 12:07
Gölcükün Kırk Yama Eserleri Urla’da Sergilendi
Gölcük'ün Kırk Yama Eserleri Urla’da Sergilendi

Urla Belediyesi, Barbaros Köyü'nde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Türkiye'nin en eğlenceli Festivali Barbaros Oyuk Festivaline Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Kırk Yama Atölyesi katılarak stand açtı.

Urla'nın Barbaros Köyü'nde kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri korumak amacıyla geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Korkuluk Festivalinin ikincisi yapıldı. Festivale Gölcük Belediyesi Olarak Sanat Galerisi Sorumlusu, Kırk Yama Atölyesi Hocaları Deniz Ediz, Ayşe Ataseve, Leyla Parlar, Naz Camkıran katıldı.

Festival kapsamında köylülerin hazırladığı el yapımı 400 adet korkuluk (oyuk) sergilendi. Festivalin açılışına Urla Belediyesi Başkanı Sibel Uyar katıldı. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Kırk Yama Atölyesinin açtığı standı ziyaret eden Başkan Uyar Sanat Galerisi Sorumlusu ve Kırk Yama Hocaları ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Gölcük Belediyesi Kırk Yama Atölyesi standına ziyarette bulunarak açıklamalarda bulundu. Başkan Uyar ‘Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Oyuk Festivali çok güzel ve çok eğlenceli geçmişti. Bu yıl Gölcük Belediyesi ekibini de aramızdan görmekten çok mutlu oldum. Kendilerine festivale katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Kırk Yama Atölye hocası Leyla Parlar festivalde work shop yaptı. Leyla Parlar'ı alanında uzman olarak tanıma fırsatım olmuştu. Hatta kendileri bana Kırkyama Festivali döneminde bir dizi kırkyama seçkisi için söz verdiler. Gölcük'te her yıl düzenlenen Uluslararası Kırkyama Festivali haberlerimde de Parlar'a ayrıntılı yer vereceğim.

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat