Özdilek

Teknoloji

Gölcük'te Atık Pil Toplama Kampanyası

Çevreye ve dolayısı ile insanlara zarar veren pillerin toplanması konusunda önemli çalışmalar yapan Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri görevlileri, Gölcük ilçe genelinde atık pillerin toplanmasında her kesimden destek devam ediyor.

13 Şubat 2017 Saat: 20:32
Gölcükte Atık Pil Toplama Kampanyası
Gölcük'te Atık Pil Toplama Kampanyası

Çevreye ve dolayısı ile insanlara zarar veren pillerin toplanması konusunda önemli çalışmalar yapan Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri görevlileri, Gölcük ilçe genelinde atık pillerin toplanmasında her kesimden destek devam ediyor.

Bu çalışma içinde Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Amirliği görevlileri, İlçe merkezi başta olmak üzere genele yayılarak Esnaflara Atık Pil Toplama Bidonu dağıtımının ardından esnaflarımıza, okullarımıza ve diğer yerlere dağıtılan kutular sayesinde yıllık ortalama olarak 1,5 ton atık pil toplandığını ifa ettiler.

Atık Pillerin Çevreye ve Sağlığımıza Zararı Büyük

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri yetkilileri yaptığı açıklamada; Farkında olmadan çevreye attığımız birçok atıkta zehir bulunuyor. Çevreye en büyük zararı veren atıklardan biri de pillerdir. Günlük hayatımızda, evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Piller, elektronik cihazlarda, saatlerde, kameralarda, hesap makinelerinde, işitme aletlerinde, kablosuz telefonlarda, oyuncaklarda v.b. yerlerde geniş bir kullanım alanı bulmakta.

Ancak bu pillerin bilinçsiz kullanılması ve bunun sonucunda atıklarının yok edilememesi çevreye zarar veriyor. Pil atıkları, içerdikleri civa, kurşun, çinko, kadmiyum gibi zararlı maddelerden dolayı toprağı kirletiyor ve bu yolla insan sağlığına zarar vermekte olup kimi zaman da öldürücü boyuta ulaşabilmektedir.

Bu da dolayısıyla sağlığımızda geri dönüşümü olmayan izler bırakıyor. Ayrıca pillerden çıkan zararlı maddeler, çocukların duygusal zekaları’nın gerilemesine ya da sinir sistemlerinin zayıflamasına da neden oluyor. Bir küçük kalem pil 4 metrekare toprağı kirletiyor, 800 bin litre suyu içilemez hale getiriyor. Bu kadar suyu kullanılmaz hale getirdiğini ve bu kadar toprağı üretim yapılamaz hâle dönüştürdüğünü düşünecek olursak, tehlikenin boyutunu daha da iyi gözümüzün önünde canlandırabiliriz, denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat