Özdilek

Güncel

Gölcük Yüzbaşılar'a köprülü kavşak

Gölcük D-130 üzeri Yüzbaşılar mevkiinde projelendirilen köprülü kavşağın yapımına başlanacak.

18 Mart 2018 Saat: 10:24
Gölcük Yüzbaşılara köprülü kavşak
Gölcük Yüzbaşılar'a köprülü kavşak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent trafiğini rahatlatmak amacıyla kente bir köprülü kavşak daha kazandırıyor. Köprülü kavşakların yapıldığı bölgelerde trafik akışı transit hele getirip akış sağladığından dolayı yollarda araç yığılmaları yaşanmıyor. Köprülü kavşakların sağladığı akıcı trafik hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla kentteki kilit noktaları köprülü kavşaklarla akıcı hale getiriyor.     

 

Nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi bu kavşaklardan birini de Gölcük Yüzbaşılar mevkiine kazandıracak. Kavşağın yapımı için daha önce ihaleye

Büyükşehir Belediyesi işi yüklenecek firmayı belirledi. Köprülü kavşak projesi Nivol İnşaat +Nafia İnşaat ortaklığı tarafından hayata geçirilecek. D-130’daki kavşak projesi tamamlandığında özellikle şehirlerarası taşımacılık yapan araçlar tarafından trafik yoğunluğu oluşturulan bölge rahat bir nefes alacak.

 

Işıklar ortadan kalkacak

Gölcük-2, Değirmendere köprülü kavşaklarından sonra Yüzbaşılar kavşağı bölgedeki trafiği transit hale getirecek. Gölcük-2 kavşağından sonra yer alan ve mevcutta trafik ışıklarıyla kontrol edilen Yüzbaşılar Kavşağı köprülü kavşakla rahat bir nefes alacak. İzmit -Yalova karayolu (D-130) üzerinde mevcut Değirmendere ve Gölcük-2 kavşakları ile transit geçiş yapan anayol trafiği, projenin tamamlanmasıyla Yüzbaşılar Mevkiinde akış sağlanacak. Proje ile Yüzbaşılar’daki trafik ışıkları ortadan kalkacak. Yalova ve İzmit yönlü dönüşler köprü altındaki dönel kavşaktan yapılacak.

 

190 Metre köprü

Proje kapsamında yaklaşık 190 metre uzunluğunda, 8 açıklıklı öngermeli basit kirişli köprü yapılacak. Kavşak alanında şeffaflık sağlanarak, çevre yerleşimleri, estetik açıdan en az rahatsız edilmek suretiyle köprü altında dönel kavşak ile geri dönüşler için uygun, güvenli alan bırakılması için köprü boyu uzun tutulacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat