Özdilek

Ekonomi

Gölcük yeni sanayi sitesi hizmete başladı

Yeni Sanayi Sitesi 100 bin metre karelik çok büyük bir alan üzerine kurulan, 416 sanayi esnafının hizmet üretebileceği dükkandan

30 Ocak 2019 Saat: 11:25
Gölcük yeni sanayi sitesi hizmete başladı
Gölcük yeni sanayi sitesi hizmete başladı

Gölcük yeni sanayi sitesi hizmete başladı

Yeni Sanayi Sitesi 100 bin metre karelik çok büyük bir alan üzerine kurulan, 416 sanayi esnafının hizmet üretebileceği dükkanlar hizmete açıldı.

Gölcük Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Hisareyn Karaköprü Mahallesinde yapılan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi’nin tamamlanması ile birlikte eski sanayideki esnaflar Yeni Sanayi Çarşısındaki dükkanlarına yerleşirken diğer yandan eski dükkanların yıkılması devam ediyor.

eski sanayi yıkım çalışmaları devam ediyor

İlçemiz Kavaklı Mahallesi’nde hizmet veren Gölcük Sanayi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Yeni Sanayi Sitesi yapımına karar vererek yaklaşık iki yıl önce Gölcük Hisareyn Mevkii üzerinde yeni ve modern Sanayi Sitesi yapımına başlanmıştı. Çalışmalar neticesinde yapımı tamamlanan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş tarafından geçtiğimiz 2018 yılında hak sahiplerine anahtar teslimini yaptı. Yapılan anahtar tesliminin ardından eski sanayi çarşısında hizmet veren sanayi esnaflarının Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınma işlemi sona erdi. Yeni yerlerine geçen sanayi esnafı ardından boşalan eski sanayideki işyerleri Gölcük Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından ve Zabıta ekipleri gözetiminde yıkımlarına devam ediyor.

Yeni sanayi hizmete başladı

Yeni Sanayi Sitesi 100 bin metre karelik çok büyük bir alan üzerine kurulan,  416 sanayi esnafının hizmet üretebileceği dükkandan oluşan, sosyal yaşam alanları ve ibadet alanları ile büyük bir kompleks, Gölcük esnafına ve halkına kazandırıldı. Estetik açısından da modern görünümü ile Hisareyn’e cazibe ve görsellik katan Yeni Sanayi Sitesinde hayat başladı.

Hayallerimizi gerçekleştirdik

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “ Gölcük Yeni Sanayi Sitemizin yapımını tamamladık ve işyeri sahiplerine anahtarlarını teslim ettik. Sanayi esnafımız dükkanlarını taşıyarak çalışmalarına başladılar. Bu proje için, bizim hayalimizdi ve çok şükür biz bu hayalimizi gerçekleştirdik, Türkiye’de örnek olacak bir projeyi hayata geçirdik, ben Gölcük Belediye başkanı olarak doğduğum, büyüdüğüm, yaşamaktan her zaman mutlu olduğum şehrim için kurduğum bu hayalimi gerçekleştirdim. Gölcük artık daha modern ve çağdaş bir sanayi sitesi ile bölgenin taleplerine karşılık verecek. Sanayi esnafımıza hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat